WELKOM

Welkom op de website van Zangstudio Annemieke Brouwer en Stichting Zangcultuur Deventer. Op deze website vind je informatie over verleden, heden en toekomstige optredens, audio-en videofragmenten, foto's en de inspiratiebron. Via deze website word je ook op de hoogte gehouden van het aanbod van de Zangstudio en de Stichting Zangcultuur Deventer.

Annemieke Brouwer is gediplomeerd klassiek zangpedagoge en gecertifceerd EVTS Level I & II, Rock/popeffecten EVT, didactiek EVT. Geïnteresseerd? Kijk bij het individuele -of groeps aanbod in het menu en/of lees gerust haar Curriculum Vitae 2019.

Zangstudio Annemieke Brouwer is voor vier jaar (2016-2020) voor de tweede keer gecertificeerd “als gekwalificeerd aanbieder van muziekeducatie” door het kwaliteitsinstituut Kunstkeur. Deze certificeringen zijn in opdracht van het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen. Klik voor meer informatie op het KK-logo.

kunstkeur certificering 2012-2016

Leslocaties Zangstudio

* De Zangstudio geeft zowel overdag als s'avonds zangles aan het Bergschild 17 te Deventer, gehuurd van het NV Bergkwartier (foto 2,3,4).

Tweede leslocatie (foto 1):

  • Elke  vrijdagmiddag en op woensdagmiddag en avond in de oneven weken wordt er zangles in Deventer gegeven in lokaal  205 bij Kunstcircuit, Keizerstraat 70, 7411 HH Deventer. Een locatie met vleugel en geluidsinstallatie. 

Klik op de foto voor een vergroting.  

Project – Workshop – Extra’s

Zangleerlingen, die ver genoeg zijn, kunnen deelnemen aan een project vaak met een afsluitend concert. Daarnaast is het mogelijk om eens in de twee maanden deel te nemen aan "Zangles met Barokensemble" (foto 2) of "Zingen met een Popband/gitarist" (foto 1) of "Liedklas met pianist" (foto 3).  Staging en leren performen kan door deelname aan speciale workshops i.s.m. ondermeer Ilse van Theater aan de Lijn. In praktijk kan dit worden gebracht bij aanvragen bij de Zangstudio voor een optreden, zoals o.a. bij Lintjesregen in 2018 of op de Muziekmaakdag op 3-2-2019

Klik op de foto voor een vergroting. Clipje klassiek zang  en popzang lintjesregen 2018. Klik op de foto van de pianist om een operazangleerling te kunnen beluisteren tijdens de workshop op 22-3-2019.

 

Jongeren in de Zangstudio

Wat is er leuker dan op te treden? We proberen zoveel mogelijk

die leerlingen die het leuk vinden, te laten optreden. Ze worden hiervoor goed voorbereid in

workshops en projecten ofwel je krijgt "Zangles in Deventer met een optreden".

Klik op de foto's om zangleerlingen Rowena (Talent XL optreden), Dominique & Noor (VT-markt), Jennifer (The Voicekids) en Eavan (muziekexamen Havo) te beluisteren. Rowena zingt hier All I want (Kodaline).

In the arms of an angelSarah (McLachlan)

Addicted to you (Avvicii) 

Jealous (Labrinth)

Stichting Zangcultuur

Sinds eind november 2014 is Stichting Zangcultuur Deventer opgericht. Bij het Notarieel passeerde de akte echter pas op 15-02-2018. Het was een lang gekoesterde wens.

De activiteiten in 2016 zijn geweest, zowel Kidsevent "Vocal Joy", gegeven door Laura, Juliette en Annemieke (foto 1,2) als het project "Happy Days".

De activiteit in 2018 is "Zing Nederlands met me in Deventer" (ZNID) geweest. Kijk op www.deventerzingt.nl voor meer informatie. In totaal hebben 425 mensen deelgenomen, waarvan 175 nieuwe Nederlanders van buitenlandse afkomst (foto 3,4,5).            

Klik op de foto voor een vergroting.

Nieuws & Nieuw

Nieuws & Nieuw in 2019-2020 -  De Zangstudio bestaat 25 jaar in 2019!

  • Wil je graag Zangles in Deventer met Piano en/of Zangles met Gitaar, mail info@annemiekebrouwer.nl 
  • Vanaf oktober worden er weer muziektheorielessen gegeven. Mocht je hierin interesse hebben, laat het weten in jouw zangles. Blok 1 start op vrijdagmiddag 25 oktober.
  • Vanaf oktober 2019 zullen de voorbereidingen voor het Jubileumconcert plaatsvinden, welke zal plaatsvinden in het voorjaar 2020.
  • Voor 2020 zijn we bezig met de voorbereidingen voor een Pelgrimage, waarbij er liederen gezongen worden uit de Moderne Devotie. We hopen in 2018 al kennismakingsdagen te kunnen organiseren, waarbij je de liederen leert zingen, ademsessies gegeven worden, stiltewandelingen gelopen worden. Deze kennismakingsdagen zijn met één overnachting.  Locatie: voormalige Abdij Sion 

Klik gerust op 25 voor het openingslied bij het 20 jarig Jubileum

Mini masterclass in het kader van het 25 jarig Jubileum van de Zangstudio

Voor de tweede mini masterclass barokinterpretatie op 7 december a.s. o.l.v. Jan Kleinbussink is er wederom een ad hoc ensemble gevormd. Wij zijn heel blij met twee violistjes uit de Talent XLgroep, waarvan eentje nu ook in de vooropleiding bij Artez is gestart. Zij spelen al in grote orkesten als het NJO en het Twents jeugd symfonie orkest. Hoe gaat het hun bevallen om in een klein begeleidingsensemble te spelen? Hoe is het om zangers te begeleiden en ondermeer te volgen in de adem, samen ademen en om te verdiepen in de Barokinterpretatie, in het mezza di voce, in de baroktrillers, samen de zinsfrase te zingen en te spelen etc?


                                     

 

 

 

 

 

 

(Links op de foto is Freke en helemaal rechts is Anna)

 

Het strijkersensemble wordt aangevuld met een altvioliste Marjan Simoons en een cellist met daarbij Jan Kleinbussink op kistorgel. Jan gaat tijdens de mini masterclass simultaan werken,waardoor zowel de instrumentalisten als de zangers de composities meer en meer zullen begrijpen.

Barokspecialist Jan Kleinbussink is hoofd afdeling Oude Muziek aan het conservatorium in Den Haag geweest en geeft nog diverse orgelconcerten en masterclasses in binnen- en buitenland. 

Vocaal wordt de ochtend begeleid door altmezzo Annemieke Brouwer. Zij heeft ondermeer gezongen in het barokensemble Colla Voce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Klik op de foto’s voor een vergroting).

Met op het programma op zeven december a.s.: 

  • Salve Regina (Pergolesi)
  • When I am Laid (Purcell)
  • Paratum Cor Meum ( Schütz)
  • Als hat Got die Welt geliebet (Buxtehude)

Bovenstaande liederen worden door drie (ver)gevorderde zangleerlingen uitgevoerd.

Stichting Zangcultuur Deventer ondersteunt in de kosten en helpt bij de organisatie in 2019 & 2020 voor masterclasses en concerten.

Cursusjaar 2019-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op VrijeTijdsmarkt 2016 voor hun optreden

Klik op de foto voor een vergroting).

De eerste twee nieuwe zangleerlingen zijn in de week van 1 september alweer gestart.
De volgende zeven zijn gestart in de weken erna.
Ben jij die tiende nieuwe zangleerling?

Individueel of groepslessen, het is allebei mogelijk!

Lijkt het jou leuk om te starten, kijk gerust eens op deze website.
of mail naar info@annemiekebrouwer.nl
Appen of bellen kan ook altijd naar Zangstudio Annemieke Brouwer 0651570289

Krijgen we dit cursusjaar de jongste zangleerling op les? Tot nu toe waren deze zeven jaar oud. Klik op de foto voor een opname. Destijds mocht zij nog niet op de sociale media, om haar toch tekunnen laten horen, heeft Bas Idsinga er andere beelden van het optreden bij gemaakt. 

 

 

 

Dit cursusjaar komt Jennifer Hes ook weer zangles volgen

bij de Zangstudio en dat vinden wij allebei heel leuk!

Ze mocht destijds niet alleen door naar the battles bij The Voice,

maar won ook de talentenjacht “Tune in” van het Burgerweeshuis.