WELKOM

Welkom op de website van Zangstudio Annemieke Brouwer en Stichting Zangcultuur Deventer. Op deze website vind je informatie over verleden, heden en toekomstige optredens, audio-en videofragmenten, foto's en de inspiratiebron. Via deze website word je ook op de hoogte gehouden van het aanbod van de Zangstudio en de Stichting Zangcultuur Deventer.

Annemieke Brouwer is gediplomeerd klassiek zangpedagoge en gecertifceerd EVTS Level I & II, Rock/popeffecten EVT, didactiek EVT. Geïnteresseerd? Kijk bij het individuele -of groeps aanbod in het menu en/of lees gerust haar Curriculum Vitae 2019

Zangstudio Annemieke Brouwer is gecertificeerd als gekwalificeerd aanbieder van muziekeducatie door het kwaliteitsinstituut Kunstkeur. Deze certificeringen zijn in opdracht van het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen. Klik voor meer informatie op het KK-logo. 

kunstkeur certificering 2012-2016

Leslocaties Zangstudio

* De Zangstudio geeft zowel overdag als s'avonds zangles aan het Bergschild 17 te Deventer, gehuurd van het NV Bergkwartier (foto 2,3,4).

Tweede leslocatie (foto 1):

 • Elke  vrijdagmiddag c.q. avond en op maandagmiddag & avond wordt er zangles in Deventer gegeven in lokaal  205 bij Kunstcircuit, Keizerstraat 70, 7411 HH Deventer. Een locatie met vleugel en geluidsinstallatie. 

Klik op de foto voor een vergroting.  

Project – Workshop – Extra’s

Zangleerlingen, die ver genoeg zijn, kunnen deelnemen aan een project vaak met een afsluitend concert. Daarnaast is het mogelijk om eens in de twee maanden deel te nemen aan "Zangles met Barokensemble" (foto 4) of "Zingen met een Popband/gitarist" (foto 1,5) of deelnemen aan het dickensfestival (foto 6). Staging en leren performen kan door deelname aan speciale workshops. In praktijk kan dit worden gebracht bij aanvragen bij de Zangstudio voor een optreden, zoals o.a. bij Lintjesregen in 2018, koffieconcertjes als in Gorssel 2022 etc. (Klik op de foto voor een vergroting of voor de muziek).

20 jarig Jubileum

 

Jongeren in de Zangstudio

Wat is er leuker dan op te treden? We proberen zoveel mogelijk

die leerlingen die het leuk vinden, te laten optreden. Ze worden hiervoor goed voorbereid in

workshops en projecten ofwel je krijgt "Zangles in Deventer met een optreden".

Klik op de foto's om grotendeels oud-zangleerlingen Dominique & Noor (VT-markt), Jennifer (The Voicekids) en Eavan (muziekexamen Havo) en de Liedjesgroep met Marie te beluisteren. 

Stichting Zangcultuur

Sinds eind november 2014 is Stichting Zangcultuur Deventer opgericht. Het was een lang gekoesterde wens.

De activiteiten in 2016 zijn geweest, zowel Kidsevent "Vocal Joy", gegeven door Laura, Juliette en Annemieke (foto 2) als het project "Happy Days".

De activiteit in 2018 is "Zing Nederlands met me in Deventer" (ZNID) geweest. Kijk op www.deventerzingt.nl voor meer informatie. In totaal hebben 425 mensen deelgenomen, waarvan 175 nieuwe Nederlanders van buitenlandse afkomst (foto 3,4,5).  

Tijdens Corona is er opgetreden bij Wonen bij September en Humanitas verzorghuizen.                              Klik op de foto voor een vergroting.

Nieuws & Nieuw

Nieuws & Nieuw Cursusjaar 2023-2024

 • Live zangles is mogelijk bij Kunstcircuit in lokaal 205 en aan het Bergschild 17.
 • Wil je alles weten over de stem. Kijk gerust op het stemplatform!
 • Mocht je een zanger(es) zoeken voor jullie bruiloft, neem gerust contact met me op. In de Zangstudio zijn diverse zangers, die graag komen zingen! Foto: Optreden Annemieke tijdens een bruiloft eind september 2021.
 • De Zangstudio heeft een mooi koffieconcert verzorgd in het kerkje in Gorssel d.d. 26-6-2022 met (vergevorderde) zangleerlingen.
 • Annemieke heeft in juni,juli & september 2022 zes concerten gegeven met Vocaal Ensemble Exicon.
 • Op 5 maart 2023 nam de Zangstudio deel aan Deventer Open Podium. Zie de prachtige recensie op de homepage.
 • Op 26 maart 2023 trad Noa op in de Penninckshoek met de Talent XLklas. Half april nam Noa met haar trio deel aan het JMCO. Ook aan het afsluitconcert d.d. 18 juni 2023 nam zij met succes deel.
 • Het nieuwe cursusjaar 2023-2024 is van start! In 2024 bestaat de Zangstudio 30 jaar.

 

Kijk gerust op deze website of de Zangstudio biedt, wat jij zoekt. Besluit je te starten, dan help ik je graag met mijn jarenlange ervaring op weg, jouw stem verder te ontwikkelen.

 • Klik op Individueel Aanbod in het menu, vervolgens op Zangles en alle informatie omtrent zangles, lestijd en tarieven komt in beeld.
 • In het slidedeck staat alles omtrent mogelijkheden naast de zangles beschreven.
 • Bij Over Ons in het menu lees je meer over mijn inspiratie en achtergrond.
 • De Sociale Media houden je op de hoogte over de actualiteit. 

 

 

Klik hier voor een schitterende recensie van het Deventer Open Podium 2023 optreden!  

Op zondag 26 maart om 13.30 uur waren Talent XL zangleerling Noa (17jr) live met Talent XL klassiek vioolleerling Mart (15jr) en Talent XL klassiek pianoleerling Jula (16jr) te beluisteren in de Penninckshoek. Dit trio heeft nu half april deel genomen aan het JMCO in Almelo, het Jeugd en Muziek Concours Oost Nederland. Op 18 juni was het alsluitende concert van de Talent XL leerlingen. Noa werd begeleid door Joep Walter.

 
 

Cursusjaar 2023-2024

Het cursusjaar 2023-2024 is weer gestart. Op 14 oktober zijn de eerste audities voor Talent XL. Zangleerling Noa neemt er wederom aan deel. Pianist Mark van Hoof begeleidt haar. Ook voor het cursusjaar 2023-2024 is Noa aangenomen voor Talent XL.

In 2024 bestaat de Zangstudio 30 jaar en zullen er extra activiteiten georganiseerd worden om dit te vieren. Deze worden via de Stichting Zangcultuur Deventer opgezet. Ook oud zangleerlingen zijn van harte welkom hieraan deel te nemen. Meer informatie volgt z.s.m.

Deventer Muziekmaakmiddag 19-11-2023

Op zondagmiddag 19 november geeft de Zangstudio met Emma (11 jr) en Noa (18 jr) en Annemieke een openbare zangles in de Kleine Zaal van de Deventer Schouwburg om 16.30 uur. Het is een doe activiteit. Jullie mogen meezingen! We staan er ook met een info-stand. Kom gezellig langs en zing lekker mee!

Klik op onderstaande flyers voor een vergroting.

In opperste concentratie Emma (11 jr) en Noa (18 jr) bij een inzing oefening bij de openbare zangles tijdens de Deventer Muziek Maakmiddag.

 

Foto’s en clipjes:

Mocht er onverhoopt een foto of videoclip op deze website of sociale media staan van jou en jij die graag verwijderd zien, laat het gerust weten. Er worden geen foto’s tijdens zanglessen of workshops gemaakt, alleen sporatisch en met toestemming voor promotiemateriaal.

 

Nieuwsbrief

 

 

Duurzaamheid:

Als zangleerlingen een jaar zangles gevolgd hebben, koopt de Zangstudio voor deze zangleerling een boom.

Zo hoopt ze haar “eigen boompje” bij te dragen aan de duurzaamheid van de aarde. 

 

Privacybeleid

Download hier ons privacybeleid. Voor verdere vragen rondom de verwerking van jouw gegevens kun je altijd bij ons terecht.