WELKOM

Welkom op de website van Zangstudio Annemieke Brouwer en Stichting Zangcultuur Deventer. Op deze website vind je informatie over verleden, heden en toekomstige optredens, audio-en videofragmenten, foto's en de inspiratiebron. Via deze website word je ook op de hoogte gehouden van het aanbod van de Zangstudio en de Stichting Zangcultuur Deventer.

Annemieke Brouwer is gediplomeerd onderwijzeres, klassiek zangpedagoge en gecertifceerd EVTS Level I & II, Rock/popeffecten EVT, didactiek EVT. Geïnteresseerd? Kijk bij het individuele -of groeps aanbod in het menu en/of lees gerust haar Curriculum Vitae 2020. Annemieke zingt zelf in Vocaal Ensemble Exicon.

Zangstudio Annemieke Brouwer is voor vier jaar (2016-2020) voor de tweede keer gecertificeerd “als gekwalificeerd aanbieder van muziekeducatie” door het kwaliteitsinstituut Kunstkeur. Deze certificeringen zijn in opdracht van het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen. Klik voor meer informatie op het KK-logo. 

kunstkeur certificering 2012-2016

Leslocaties Zangstudio

* De Zangstudio geeft zowel overdag als s'avonds zangles aan het Bergschild 17 te Deventer, gehuurd van het NV Bergkwartier (foto 1, 4).

Tweede leslocatie (foto 2, 3):

  • Elke  vrijdagmiddag en op woensdagmiddag en avond in de oneven weken wordt er zangles in Deventer gegeven in lokaal  205 bij Kunstcircuit, Keizerstraat 70, 7411 HH Deventer. Een locatie met vleugel en geluidsinstallatie. 

Klik op de foto voor een vergroting.


Project – Workshop – Extra’s

Zangleerlingen, die ver genoeg zijn, kunnen deelnemen aan een project vaak met een afsluitend concert. Daarnaast is het mogelijk om eens in de twee maanden deel te nemen aan "Zangles met Barokensemble/minimasterclass Barokinterpretatie" (foto 2) of "Zingen met een Popband/gitarist" (foto 1) of "Liedklas met pianist" (foto 3). Klik op de foto voor een vergroting. Klik op minimasterclass of Barokinterpretatie om een kort clipje te beluisteren.

 

Jongeren in de Zangstudio

Wat is er leuker dan op te treden? We proberen zoveel mogelijk

die leerlingen die het leuk vinden, te laten optreden. Ze worden hiervoor goed voorbereid in

workshops en projecten ofwel je krijgt "Zangles in Deventer met een optreden".

Klik op de foto's om zangleerlingen Rowena (Talent XL optreden), Dominique & Noor (VT-markt), Jennifer (The Voicekids) en Eavan (muziekexamen Havo) te beluisteren. Rowena zingt hier All I want (Kodaline).

In the arms of an angelSarah (McLachlan)

Addicted to you (Avvicii) 

Jealous (Labrinth)

Stichting Zangcultuur

Sinds eind november 2014 is Stichting Zangcultuur Deventer opgericht. Bij het Notarieel passeerde de akte echter pas op 15-02-2018. Het was een lang gekoesterde wens.

De activiteiten in 2016 zijn geweest, zowel Kidsevent "Vocal Joy", gegeven door Laura, Juliette en Annemieke (foto 1,2) als het project "Happy Days".

De activiteit in 2018 is "Zing Nederlands met me in Deventer" (ZNID) geweest. Kijk op www.deventerzingt.nl voor meer informatie. In totaal hebben 425 mensen deelgenomen, waarvan 175 nieuwe Nederlanders van buitenlandse afkomst (foto 3,4,5).            

Klik op de foto voor een vergroting.

Nieuws & Nieuw

Nieuws & Nieuw in 2019-2020 

  • Wil je graag Zangles in Deventer met Piano en/of Zangles met Gitaar, mail info@annemiekebrouwer.nl 
  • In augustus 2020 start er op verzoek een Muziektheoriecursus op maat met een aantal lessen per week gedurende drie weken. Mocht je hierin interesse hebben, laat het gerust weten in jouw zangles. 
  • In mei en juni 2020 is het mogelijk deel te nemen aan een Engelstalige Online Baroqueclass o.l.v. Sophia Russel claveciniste en Annemieke en een life Zangles met Barokensemble.
  • In juli is het mogelijk deel te nemen aan Zangles met een popgitarist.
  • Vanaf mei zullen voorbereidingen voor een optreden bij een verzorgingstehuis plaatsvinden. Mocht je graag deelnemen, stuur een mailtje.
  • Voor 2020 zijn we bezig met de voorbereidingen voor een Pelgrimage, waarbij er liederen gezongen worden uit de Moderne Devotie. We hopen in 2018 al kennismakingsdagen te kunnen organiseren, waarbij je de liederen leert zingen, ademsessies gegeven worden, stiltewandelingen gelopen worden. Deze kennismakingsdagen zijn met één overnachting.  Locatie: voormalige Abdij Sion 

Klik gerust op 25 voor het openingslied bij het 20 jarig Jubileum

 

A.s. vrijdag 26 juni 2020 komt Frank Blueka twee zangleerlingen begeleiden. Het is voor hun de allereerste keer en ze kijken er echt naar uit! Bij de Zangstudio wordt er veel met begeleiders gewerkt. Regelmatig kan je deelnemen aan een “Zangles met gitarist”.

Geeft Covid-19 jou soms stress, of het vanuit huis werken of….?

Doe gezellig af en toe met Alfons, Feldenkreis mee, zodat jouw bekkenbodem mooi laag blijft, de verbinding met jouw middenrif hierdoor heel goed is en flexibiliteit van jouw zangspier, het middenrif, optimaal kan blijven. Check jouw kaken regelmatig of ze verkrampen of niet. Met Alfons komt het allemaal op een leuke wijze weer goed!

Heb je Covid-19 gekregen of wil je gezond de ouderdom in en/of bijv. ook teksten uit het hoofd op het podium kunnen zingen, train je hersenen door het cognitieve vermogen op te bouwen. Er zijn allerlei grappige hersengymnastiekoefeningen om teksten uit het hoofd te leren. Jessica Cash, de docente van barokspecialiste Emma Kirkby heeft ze mij, Annemieke, ooit geleerd.

Uit het hoofd zingen:

Pak een tekst, kijk of je de betekenis van de tekst precies kan vertellen aan iemand om je heen en doe dit ook! Welke beelden krijg je bij de tekst, schrijf deze erbij. Vertel opnieuw iemand anders de betekenis. Het beelddenken werkt enorm bij herinneren. Daar waar je hapert, kijk je of je wel de goede betekenis hebt en het juiste beeld. Je start hardop met 1 zin uit het hoofd, dan de volgende zin en dan 1 en 2 samen en zo leer je de hele tekst. De beelden helpen vaak neurologisch gezien. Je schildert het verhaal al vertellend, kleurrijk, spannend en je zit zelf helemaal in het verhaal. Succes!! Als je telkens op één plek struikelt, pak dan een ander beeld. Opschrijven helpt enorm. Opnieuw, en weer opnieuw en weer opschrijven!!

De Online Baroque Class zal eind juni gaan plaatsvinden. Er is nog één plek over voor een deelnemer. Andere zangleerlingen mogen komen luisteren á 5,00 euro p.p. en positieve feedback geven. We werken in Zoom en met speciale backingtracks ingespeeld door de Engelse claveciniste Sophia Russel en de Nederlandse Barokcello student Frans Kouwenhoven. Deze backingtracks krijgen de deelnemers vooraf toegestuurd. Bijgaans alvast een Demo-opname om te beluisteren. 

Barokzang – Barokinterpretatie:

Dit jaar kan door Covid-19 de Zomeracademie  van Johannette Zomer in Zutphen helaas niet doorgaan. Het is een plek waar je in een aantal dagen je heerlijk kan verdiepen in Barokmuziek, in samenspel, in luisteren, een prachtige plek. Onze huidige barokklas in 2020 en mini masterclasses in 2019  zijn een heerlijke voorbereiding ervoor. Vier zangleerlingen hebben al deelgenomen aan masterclasses bij Johannette Zomer.

Zelf is Annemieke gecoacht in Barokinterpretatie  door Evelyn Tubb en Johannette Zomer. Bijgaand een opname uit de Grote mis in C klein gezongen tijdens een masterclass bij Evelyn Tubb en van Erbarme Dich uit de Mattheus Passion (J.Bach) tijdens één van de masterclasses bij Johannette.

Note Annemieke: Van mezzo-sopraan naar alt-mezzo. Van mn tiende tot mn zeventiende zong ik als lage alt. Aansluitend werd ik opgetraind tot mezzo-sopraan, zelfs tot sopraan vanwege het lichte timbre. Ik ben een mezzo met hoogte en laagte, waarbij de laagte altijd aanwezig is. Voor solisten “a must”. De reden dat ik op het conservatorium alt-mezzo werd. Binnen de zangerswereld komt dit heel veel voor.

Juni 2020: Nieuw voor de Barokklas: Titus Beentjes komt begeleiden op Luit!

https://www.facebook.com/titus.beentjes

Zangles:

 

Sinds vrijdag 30 mei zijn de zanglessen weer live bij Kunstcircuit in lokaal 205 gestart. Elke woensdag en vrijdag worden daar zanglessen gegeven. Wil jij ook graag weer ingepland worden, mail naar info@annemiekebrouwer.nl of stuur een appje naar 0651570289.

Naast de liefde en het genieten van zingen door te geven in zangles bij Kunstcircuit, Keizerstraat 70, 7411 HH in Deventer, blijft dit mogelijk via Online Vocal Coaching, ook in de toekomst.

 

Online Vocal Coaching:

Alle zangleerlingen van de Zangstudio en nieuwe zangleerlingen krijgen 20 minuten gratis Online Zangles aangeboden bij het inplannen van een Online Vocal Coaching i.v.m. het Covid-19 virus. Ook als je pas in mei of juni wilt starten!

 

 

ZizZ = Zin in Zomerzangles?

Ook deze zomer is het weer mogelijk om zomerzangles te volgen aan het Bergschild en soms ook buiten o.a. bij het Vogeleiland. Voor wie?

ZizZ wordt jaarlijks bij de Zangstudio gegeven aan:
* mensen die eens willen “ruiken aan zingen”,
* aan mensen, die alleen een korte periode zangles willen volgen
* aan mensen, die graag eens een andere stijl uitproberen
* aan mensen, die hier met vakantie zijn
* aan de eigen zangleerlingen, die graag ook in de zomerperiode zangles volgen.

En, ben je deze zomer te vroeg voor zangles, dan mag je natuurlijk altijd even wachten bij mooi weer, op dit schattige bankje. (Zie foto. Bij regen mag dit uiteraard binnen).

Sommige zanglessen kunnen ook buiten gehouden worden. Vanochtend, zondag 14 juni 2020, heeft Eavan als eerste buitenzangles genoten.

 

Annemieke is bezig met nieuwe  verslagen voor jullie, waarin je precies kan lezen waar aan is gewerkt, hoe en waar we naartoe werken ofwel een PVP. PVP staat voor Personal Voice Plan. Dit is een voorbeeld uit Universal Teaching. Klik op de PVP voor een vergroting. Deze wordt aangepast voor de Zangstudio.  Zangleerlingen ontvangen voor de zomervakantie allemaal een eigen PVP.

 

Annemieke haar eigen ontwikkeling inzake Online Vocal Coaching:

Sinds zaterdag 23 mei zing ik mee in een nieuw Jamuluskoor, om te ervaren hoe het is met Jamulus te werken. Met deze software hoor je elkaar, je kan in een zangles begeleiden, je kan duetten en terzetten repeteren. Het vraagt enige kennis van zaken, waarbij Annemieke graag de eerste keren jou aangeeft hoe alles in te stellen.

 

The Jamulus software enables musicians to perform real-time jam sessions over the internet. There is a Jamulus server which collects the audio data from each Jamulus client, mixes the audio data and sends the mix back to each client. Soundcloud is een soortgelijke software.

 

Landelijk platform:

Ook via muziekonderwijs.nl kunnen zanglessen ingepland worden!

 

VOCAAL ENSEMBLE EXICON

Voor Vocaal Ensemble Exicon staan er diverse prachtige concerten in 2020 op het programma, waaronder een feestelijke tournee in Frankrijk komend zomer.

  • In het weekend van 7/8 maart traden we op in Duitsland in Driever en in de prachtige St Lambertikirche in Oldenburg, waar we in de concertserie waren opgenomen. Op 10-3-2020 ontvingen we deze mooie recensie.

Juli, 2020

meer agenda

 

Nieuwsbrief