WELKOM

Welkom op de website van Zangstudio Annemieke Brouwer en Stichting Zangcultuur Deventer. Op deze website vind je informatie over verleden, heden en toekomstige optredens, audio-en videofragmenten, foto's en de inspiratiebron. Via deze website word je ook op de hoogte gehouden van het aanbod van de Zangstudio en de Stichting Zangcultuur Deventer.

Annemieke Brouwer is gediplomeerd klassiek zangpedagoge en gecertifceerd EVTS Level I & II, Rock/popeffecten EVT, didactiek EVT. Geïnteresseerd? Kijk bij het individuele -of groeps aanbod in het menu en/of lees gerust haar Curriculum Vitae 2019

Zangstudio Annemieke Brouwer is voor vier jaar (2016-2020) voor de tweede keer gecertificeerd “als gekwalificeerd aanbieder van muziekeducatie” door het kwaliteitsinstituut Kunstkeur. Deze certificeringen zijn in opdracht van het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen. Klik voor meer informatie op het KK-logo. 

kunstkeur certificering 2012-2016

Leslocaties Zangstudio

* De Zangstudio geeft zowel overdag als s'avonds zangles aan het Bergschild 17 te Deventer, gehuurd van het NV Bergkwartier (foto 2,3,4).

Tweede leslocatie (foto 1):

 • Elke  vrijdagmiddag en op woensdagmiddag en avond in de oneven weken wordt er zangles in Deventer gegeven in lokaal  205 bij Kunstcircuit, Keizerstraat 70, 7411 HH Deventer. Een locatie met vleugel en geluidsinstallatie. 

Klik op de foto voor een vergroting.  

Project – Workshop – Extra’s

Zangleerlingen, die ver genoeg zijn, kunnen deelnemen aan een project vaak met een afsluitend concert. Daarnaast is het mogelijk om eens in de twee maanden deel te nemen aan "Zangles met Barokensemble" (foto 2) of "Zingen met een Popband/gitarist" (foto 1) of "Liedklas met pianist" (foto 3).  Staging en leren performen kan door deelname aan speciale workshops i.s.m. ondermeer Ilse van Theater aan de Lijn. In praktijk kan dit worden gebracht bij aanvragen bij de Zangstudio voor een optreden, zoals o.a. bij Lintjesregen in 2018 of op de Muziekmaakdag op 3-2-2019

(Klik op de foto voor een vergroting. Clipje klassiek zang  en popzang lintjesregen 2018) Klik op de foto van de pianist om een operazangleerling te kunnen beluisteren tijdens de workshop op 22-3-2019.

 

Jongeren in de Zangstudio

Wat is er leuker dan op te treden? We proberen zoveel mogelijk

die leerlingen die het leuk vinden, te laten optreden. Ze worden hiervoor goed voorbereid in

workshops en projecten ofwel je krijgt "Zangles in Deventer met een optreden".

Klik op de foto's om zangleerlingen Rowena (Talent XL optreden), Dominique & Noor (VT-markt), Jennifer (The Voicekids) en Eavan (muziekexamen Havo) te beluisteren. Rowena zingt hier All I want (Kodaline).

In the arms of an angelSarah (McLachlan)

Addicted to you (Avvicii) 

Jealous (Labrinth)

Stichting Zangcultuur

Sinds eind november 2014 is Stichting Zangcultuur Deventer opgericht. Bij het Notarieel passeerde de akte echter pas op 15-02-2018. Het was een lang gekoesterde wens.

De activiteiten in 2016 zijn geweest, zowel Kidsevent "Vocal Joy", gegeven door Laura, Juliette en Annemieke (foto 1,2) als het project "Happy Days".

De activiteit in 2018 is "Zing Nederlands met me in Deventer" (ZNID) geweest. Kijk op www.deventerzingt.nl voor meer informatie. In totaal hebben 425 mensen deelgenomen, waarvan 175 nieuwe Nederlanders van buitenlandse afkomst (foto 3,4,5).            

Klik op de foto voor een vergroting.

Nieuws & Nieuw

Nieuws & Nieuw in 2019-2020 -  De Zangstudio bestaat 25 jaar in 2019!

 • Wil je graag Zangles in Deventer met Piano en/of Zangles met Gitaar, mail info@annemiekebrouwer.nl 
 • Vanaf oktober worden er weer muziektheorielessen gegeven. Mocht je hierin interesse hebben, laat het weten in jouw zangles. Blok 1 start op vrijdagmiddag 25 oktober.
 • Vanaf oktober 2019 zullen de voorbereidingen voor het Jubileumconcert plaatsvinden, welke zal plaatsvinden in 2020.
 • Voor 2020 zijn we bezig met de voorbereidingen voor een Pelgrimage, waarbij er liederen gezongen worden uit de Moderne Devotie. We hopen in 2018 al kennismakingsdagen te kunnen organiseren, waarbij je de liederen leert zingen, ademsessies gegeven worden, stiltewandelingen gelopen worden. Deze kennismakingsdagen zijn met één overnachting.  Locatie: voormalige Abdij Sion 

Klik gerust op 25 voor het openingslied bij het 20 jarig Jubileum

Veilig vanuit je eigen huis Online Zangles volgen/ Follow Online Vocal Coaching safely from your own home:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Online vocal coaching Jennifer Hes)

Zangleerlingen van de Zangstudio krijgen komende weken 20 minuten gratis Online zangles. 

Aanbiedingen voor niet Zangstudio zangleerlingen volgen snel. Houdt de website in de gaten!

    

Als alle zangleerlingen die Zoom willen gebruiken, de instellingen zo zetten als op 

dit clipje wordt aangeraden, is de klank mooi! 

 

Wordt het Facetime, Skype of Zoom voor jou?

Vooraf krijg je tips toegestuurd ter voorbereiding op jouw Online Zangles.

Heb je nog vragen? App naar 0651570289 of mail naar info@annemiekebrouwer.nl

                                                                             

 

Quote Ita “Eigenlijk is het

helemaal niet zo anders,

wat grappig zo vanuit huis.

Heerlijk en praktisch”

                        

                          
                         
                          Quote Ita "Actually it is

                          not so different at all,

                          how nice from home.

                          Lovely and so practical "
 

 

 

Quote Jennifer Hes donderdag 19-3-2010,  

“Wellicht is Online Zangles wel fijner” (2020) 

 

Quote Jennifer Hes (The voicekids 2014)

“Maybe Online Singing is even nicer”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quote Marijke “Goh, de verbinding is eigenlijk heel goed. Het klinkt goed en werkt  lekker” Klassiek zangles 24-03-202 Quote

Marijke “Gee, the connection is actually very good. It sounds good and works well” Classic singing lesson 24-03-2020

 

ONLINE ZANGLESSEN / ONLINE VOCAL TEACHING

Klik op Online zanglessen voor meer informatie over apparatuur, tarieven en werkwijze bij de Zangstudio om zo toch lekker te kunnen blijven zingen.

Click on Online vocal coaching for more information about equipment, rates and 
working methods at the Zangstudio to continue your lovely singing. Also if you want 
to try only one, three or five lessons, its possible.
Voor workshops en mini masterclasses is er Online veel mogelijk 
Er is een fb pagina met veel kennis voor handen. 
Open Online voor een eerste uitleg.

 

ZANGLES IN LOKAAL 205 BIJ KUNSTCIRCUIT LIGT VOORLOPIG STIL

Het is weer mogelijk om individueel zangles in te plannen, waarbij de richtlijnen van het RIVM gelden. Er zullen slechts 1 of 2 dagen beschikbaar zijn i.v.m. het open zijn van Kunstcircuit

Creatief met de nieuwe situatie omgaan.

VOCAAL ENSEMBLE EXICON

Voor Vocaal Ensemble Exicon staan er diverse prachtige concerten in 2020 op het programma, waaronder een feestelijke tournee in Frankrijk komend zomer.

 • In het weekend van 7/8 maart traden we op in Duitsland in Driever en in de prachtige St Lambertikirche in Oldenburg, waar we in de concertserie waren opgenomen. Op 10-3-2020 ontvingen we deze mooie recensie.

De CD “A Baltic Hike” is te verkrijgen via de website of via Annemieke Brouwer. Annemieke zingt tweede alt in dit ensemble. Meer informatie is te lezen en muziekfragmenten zijn te beluisteren op: https://www.exicon.org

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AFDELING KLASSIEK ZANG:

Mini masterclasses en Zangles met Barokensemble 2019-2020:

 

 

Met op het programma: 

 • Salve regina (Pergolesi)
 • When I am Laid (Purcell)
 • Paratum Cor Meum ( Buxtehude)
 • Als hat Got die Welt geliebet (Schütz)

Bovenstaande liederen zijn door drie (ver)gevorderde zangleerlingen uitgevoerd tijdens de mini masterclass. In Zangles met barokensemble starten elke keer de nieuwe zangleerlingen met o.a. Aria’s uit Aria Antichi of uit het boek van Patton en liederen als Now I see thy looks are feigned (T.Ford). Als zij ver genoeg zijn en de wens er is, kunnen zij deelnemen aan een twee jaarlijkse mini masterclass o.l.v. een barokspecialist.

 
 
Tip Jennifer & Eavan (bovenste foto): Leuk om je zangskills te verbeteren, feedback te krijgen, je kan o.a. meedoen aan audities, je ontmoet heel veel zangers. Door je aan te melden kom je er in en het is gratis, te vergelijken met skype maar nu ook voor zangers. Kijk in de kolom links, als je ingelogd bent:

https://discordapp.com/invite/ErKAZ6S

 

 

 

Nieuwsbrief

 

 

 

 

De nieuwe website komt in april 2020 online en ziet er praktisch hetzelfde uit. Echter alle teksten op de homgepage krijgen weer een plekje in het slidedeck. Op de homepage zullen alleen het slidedeck, een facebook-, instagram- twitteraccount en agenda te zien zijn, naast de mogelijkheid je aan te melden voor de Nieuwsbrief. Ook de AVG krijgen een eigen plekje. De website wordt weer grotendeels als de website voor 2019.