WELKOM

Welkom op de website van Zangstudio Annemieke Brouwer en Stichting Zangcultuur Deventer. Op deze website vind je informatie over verleden, heden en toekomstige optredens, audio-en videofragmenten, foto's en de inspiratiebron. Via deze website word je ook op de hoogte gehouden van het aanbod van de Zangstudio en de Stichting Zangcultuur Deventer.

Annemieke Brouwer is gediplomeerd klassiek zangpedagoge en gecertifceerd EVTS Level I & II, Rock/popeffecten EVT, didactiek EVT. Geïnteresseerd? Kijk bij het individuele -of groeps aanbod in het menu en/of lees gerust haar Curriculum Vitae 2019

Zangstudio Annemieke Brouwer is voor vier jaar (2016-2020) voor de tweede keer gecertificeerd “als gekwalificeerd aanbieder van muziekeducatie” door het kwaliteitsinstituut Kunstkeur. Deze certificeringen zijn in opdracht van het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen. Klik voor meer informatie op het KK-logo. 

kunstkeur certificering 2012-2016

Leslocaties Zangstudio

* De Zangstudio geeft zowel overdag als s'avonds zangles aan het Bergschild 17 te Deventer, gehuurd van het NV Bergkwartier (foto 2,3,4).

Tweede leslocatie (foto 1):

 • Elke  vrijdagmiddag en op woensdagmiddag en avond in de oneven weken wordt er zangles in Deventer gegeven in lokaal  205 bij Kunstcircuit, Keizerstraat 70, 7411 HH Deventer. Een locatie met vleugel en geluidsinstallatie. 

Klik op de foto voor een vergroting.  

Project – Workshop – Extra’s

Zangleerlingen, die ver genoeg zijn, kunnen deelnemen aan een project vaak met een afsluitend concert. Daarnaast is het mogelijk om eens in de twee maanden deel te nemen aan "Zangles met Barokensemble" (foto 2) of "Zingen met een Popband/gitarist" (foto 1) of "Liedklas met pianist" (foto 3).  Staging en leren performen kan door deelname aan speciale workshops i.s.m. ondermeer Ilse van Theater aan de Lijn. In praktijk kan dit worden gebracht bij aanvragen bij de Zangstudio voor een optreden, zoals o.a. bij Lintjesregen in 2018 of op de Muziekmaakdag op 3-2-2019

(Klik op de foto voor een vergroting. Clipje klassiek zang  en popzang lintjesregen 2018) Klik op de foto van de pianist om een operazangleerling te kunnen beluisteren tijdens de workshop op 22-3-2019.

 

Jongeren in de Zangstudio

Wat is er leuker dan op te treden? We proberen zoveel mogelijk

die leerlingen die het leuk vinden, te laten optreden. Ze worden hiervoor goed voorbereid in

workshops en projecten ofwel je krijgt "Zangles in Deventer met een optreden".

Klik op de foto's om zangleerlingen Rowena (Talent XL optreden), Dominique & Noor (VT-markt), Jennifer (The Voicekids) en Eavan (muziekexamen Havo) te beluisteren. Rowena zingt hier All I want (Kodaline).

In the arms of an angelSarah (McLachlan)

Addicted to you (Avvicii) 

Jealous (Labrinth)

Stichting Zangcultuur

Sinds eind november 2014 is Stichting Zangcultuur Deventer opgericht. Bij het Notarieel passeerde de akte echter pas op 15-02-2018. Het was een lang gekoesterde wens.

De activiteiten in 2016 zijn geweest, zowel Kidsevent "Vocal Joy", gegeven door Laura, Juliette en Annemieke (foto 1,2) als het project "Happy Days".

De activiteit in 2018 is "Zing Nederlands met me in Deventer" (ZNID) geweest. Kijk op www.deventerzingt.nl voor meer informatie. In totaal hebben 425 mensen deelgenomen, waarvan 175 nieuwe Nederlanders van buitenlandse afkomst (foto 3,4,5).            

Klik op de foto voor een vergroting.

Nieuws & Nieuw

Nieuws & Nieuw in 2019-2020 -  De Zangstudio bestaat 25 jaar in 2019!

 • Wil je graag Zangles in Deventer met Piano en/of Zangles met Gitaar, mail info@annemiekebrouwer.nl 
 • Vanaf oktober worden er weer muziektheorielessen gegeven. Mocht je hierin interesse hebben, laat het weten in jouw zangles. Blok 1 start op vrijdagmiddag 25 oktober.
 • Vanaf oktober 2019 zullen de voorbereidingen voor het Jubileumconcert plaatsvinden, welke zal plaatsvinden op 15 maart om 15.00 uur in 2020.
 • Voor 2020 zijn we bezig met de voorbereidingen voor een Pelgrimage, waarbij er liederen gezongen worden uit de Moderne Devotie. We hopen in 2018 al kennismakingsdagen te kunnen organiseren, waarbij je de liederen leert zingen, ademsessies gegeven worden, stiltewandelingen gelopen worden. Deze kennismakingsdagen zijn met één overnachting.  Locatie: voormalige Abdij Sion 

Klik gerust op 25 voor het openingslied bij het 20 jarig Jubileum

Plant een boom:

Voor elke tweede nieuwe zangleerling worden er twee bomen geplant via Trees voor All. Er zijn biljoenen bomen nodig voor de klimaatscrisis. Zo hoop ik met de Zangstudio een heel klein steentje bij te kunnen dragen. Vandaag 14-1-2020 zijn er twee bomen in Costa Rica geplant in het National Park Carera. (Zie foto) Dit is voor de nieuwe zangleerlingen in 2020 Wies (jazz, volwassene) en Minne (pop,jongere).

Bij een Zangstudio horen er natuurlijk vogeltjes: “Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is”.

 

 

 

 

Vocaal Ensemble Exicon

Voor Vocaal Ensemble Exicon staan er diverse prachtige concerten in 2020 op het programma, waaronder een concertweekend in Driever in Duitsland en een feestelijke tournee in Frankrijk komend zomer.

De CD “A Baltic Hike” is te verkrijgen via de website of via Annemieke Brouwer. Annemieke zingt tweede alt in dit ensemble. Meer informatie is te lezen en muziekfragmenten zijn te beluisteren op: https://www.exicon.org

 

 

Mini masterclass:

Voor de tweede mini-masterclass barokinterpretatie voor muziekleerlingen en studenten uit de vooropleiding conservatorium op 7 december a.s. o.l.v. barokspecialist Jan Kleinbussink en vocalist Annemieke Brouwer is een nieuw ensemble samengesteld bestaande uit

 • Freke van Krimpen, viool I (vooropleiding Artez-Zwolle),
 • Anna viool II, (Talent XL) Zij staan links en rechts op de tweede foto,
 • Marjanne Simoons, altviool,
 • Frans Kouwenhoven, cello. Frans studeert in deeltijd aan het conservatorium in Enschede. Hij staat op de derde foto.
 • Jan Kleinbussink, voormalig hoofd afdeling Oude Muziek aan het conservatorium in Den Haag, op kistorgel (foto 1).

Voor familie en goede vrienden van de deelnemers is het al mogelijk om deze bijzondere mini-masterclass bij te wonen vanaf 10.00 uur bij Kunstcircuit in de Keizerstraat 70,7411 HH in Deventer. Aanmelden is niet noodzakelijk, echter wel fijn voor de organisatie. Dit is mogelijk via de button rechts bovenaan deze website “Vraag een les” aan o.v.v. toehoorder mini masterclass. In de toekomst worden deze mini masterclasses openbaar.

Stichting Zangcultuur Deventer ondersteunt in de kosten en helpt bij de organisatie in 2019 & 2020 voor masterclasses en concerten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met op het programma: 

 • Salve regina (Pergolesi)
 • When I am Laid (Purcell)
 • Paratum Cor Meum ( Buxtehude)
 • Als hat Got die Welt geliebet (Schütz)

Bovenstaande liederen worden door drie (ver)gevorderde zangleerlingen uitgevoerd. 

 

Cursusjaar 2019-2020

De eerste twee nieuwe zangleerlingen zijn in de week van 1 september alweer gestart.
De volgende elf zijn gestart in de weken erna.
Ben jij die veertiende nieuwe zangleerling?

Individueel of groepslessen, het is allebei mogelijk!

Lijkt het jou leuk om te starten, kijk gerust eens op deze website.
of mail naar info@annemiekebrouwer.nl
Appen of bellen kan ook altijd naar Zangstudio Annemieke Brouwer 0651570289

Klik op VrijeTijdsmarkt 2016 voor hun optreden

 

Dit cursusjaar komt Jennifer Hes ook weer op zangles. Ze mocht destijds in 2014 niet alleen door naar The Battles bij The Voice,

maar ze won ook de talentenjacht “Tune in” van het Burgerweeshuis.

Tip Jennifer & Eavan: Leuk om je zangskills te verbeteren, feedback te krijgen, je kan o.a. meedoen aan audities, je ontmoet heel veel zangers. Door je aan te melden kom je er in en het is gratis, te vergelijken met skype maar nu ook voor zangers. Kijk in de kolom links, als je ingelogd bent:

https://discordapp.com/invite/ErKAZ6S