WELKOM

Welkom op de website van Zangstudio Annemieke Brouwer en Stichting Zangcultuur Deventer. Op deze website vind je informatie over verleden, heden en toekomstige optredens, audio-en videofragmenten, foto's en de inspiratiebron. Via deze website word je ook op de hoogte gehouden van het aanbod van de Zangstudio en de Stichting Zangcultuur Deventer.

Annemieke Brouwer is gediplomeerd onderwijzeres, klassiek zangpedagoge en gecertifceerd EVTS Level I & II, Rock/popeffecten EVT, didactiek EVT. Geïnteresseerd? Kijk bij het individuele -of groeps aanbod in het menu en/of lees gerust haar Curriculum Vitae 2020. Annemieke zingt zelf in Vocaal Ensemble Exicon.

Zangstudio Annemieke Brouwer is voor vier jaar (2016-2020) voor de tweede keer gecertificeerd “als gekwalificeerd aanbieder van muziekeducatie” door het kwaliteitsinstituut Kunstkeur. Deze certificeringen zijn in opdracht van het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen. Klik voor meer informatie op het KK-logo. 

kunstkeur certificering 2012-2016

Leslocaties Zangstudio

* De Zangstudio geeft zowel overdag als s'avonds zangles aan het Bergschild 17 te Deventer, gehuurd van het NV Bergkwartier (foto 1, 4).

Tweede leslocatie (foto 2, 3):

  • Elke  vrijdagmiddag en op woensdagmiddag en avond in de oneven weken wordt er zangles in Deventer gegeven in lokaal  205 bij Kunstcircuit, Keizerstraat 70, 7411 HH Deventer. Een locatie met vleugel en geluidsinstallatie. 

Klik op de foto voor een vergroting.


Project – Workshop – Extra’s

Zangleerlingen, die ver genoeg zijn, kunnen deelnemen aan een project vaak met een afsluitend concert. Daarnaast is het mogelijk om eens in de twee maanden deel te nemen aan "Zangles met Barokensemble/minimasterclass Barokinterpretatie" (foto 2) of "Zingen met een Popband/gitarist" (foto 1) of "Liedklas met pianist" (foto 3). Klik op de foto voor een vergroting. Klik op minimasterclass of Barokinterpretatie om een kort clipje te beluisteren.

 

Jongeren in de Zangstudio

Wat is er leuker dan op te treden? We proberen zoveel mogelijk

die leerlingen die het leuk vinden, te laten optreden. Ze worden hiervoor goed voorbereid in

workshops en projecten ofwel je krijgt "Zangles in Deventer met een optreden".

Klik op de foto's om zangleerlingen Rowena (Talent XL optreden), Dominique & Noor (VT-markt), Jennifer (The Voicekids) en Eavan (muziekexamen Havo) te beluisteren. Rowena zingt hier All I want (Kodaline).

In the arms of an angelSarah (McLachlan)

Addicted to you (Avvicii) 

Jealous (Labrinth)

Stichting Zangcultuur

Sinds eind november 2014 is Stichting Zangcultuur Deventer opgericht. Bij het Notarieel passeerde de akte echter pas op 15-02-2018. Het was een lang gekoesterde wens.

De activiteiten in 2016 zijn geweest, zowel Kidsevent "Vocal Joy", gegeven door Laura, Juliette en Annemieke (foto 1,2) als het project "Happy Days".

De activiteit in 2018 is "Zing Nederlands met me in Deventer" (ZNID) geweest. Kijk op www.deventerzingt.nl voor meer informatie. In totaal hebben 425 mensen deelgenomen, waarvan 175 nieuwe Nederlanders van buitenlandse afkomst (foto 3,4,5).            

Klik op de foto voor een vergroting.

Nieuws & Nieuw

Nieuws & Nieuw in 2019-2020 

  • Wil je graag Zangles in Deventer met Piano en/of Zangles met Gitaar, mail info@annemiekebrouwer.nl 
  • In augustus 2020 start er op verzoek een Muziektheoriecursus op maat met een aantal lessen per week gedurende drie weken. Mocht je hierin interesse hebben, laat het gerust weten in jouw zangles. 
  • In mei en juni 2020 is het mogelijk deel te nemen aan een Engelstalige Online Baroqueclass o.l.v. Sophia Russel claveciniste en Annemieke en een life Zangles met Barokensemble.
  • In juli is het mogelijk deel te nemen aan Zangles met een popgitarist.
  • Vanaf mei zullen voorbereidingen voor een optreden bij een verzorgingstehuis plaatsvinden. Mocht je graag deelnemen, stuur een mailtje.
  • Voor 2020 zijn we bezig met de voorbereidingen voor een Pelgrimage, waarbij er liederen gezongen worden uit de Moderne Devotie. We hopen in 2018 al kennismakingsdagen te kunnen organiseren, waarbij je de liederen leert zingen, ademsessies gegeven worden, stiltewandelingen gelopen worden. Deze kennismakingsdagen zijn met één overnachting.  Locatie: voormalige Abdij Sion 

Klik gerust op 25 voor het openingslied bij het 20 jarig Jubileum

Van Zangles met barokensemble (2014 tot op heden) naar mini masterclass Barokinterpretatie (2019) naar een Online Engelstalige Baroqueclass (2020):

november 2018:

2-6-2019:

7-12-2019:

Onderstaande zangleerlingen bereiden zich voor op de Online Baroqueclass o.l.v. Sophia Russel (Engelse claveciniste), Frans Kouwenhoven (student barokcello) en Annemieke Brouwer (klassiek zangeres).

Klik op de eerste foto om de demo-backingtrack alvast te beluisteren. Luisteraars zijn bij de Baroqueclass van harte welkom voor een klein bedrag á 5,00 euro. Zij mogen mede positieve feedback geven op aangegeven momenten. De datum zal hier begin juni te lezen zijn.

 

 

Zangles:

Vrijdag 30 juni starten de zanglessen weer live bij Kunstcircuit in lokaal 205. De eerste echte live zangles heeft alweer plaatsgevonden!

Individuele zangles in lokaal 205 bij Kunstcircuit is weer toegestaan. 

Naast de liefde en het genieten van zingen door te geven in zangles bij Kunstcircuit, Keizerstraat 70, 7411 HH in Deventer, blijft dit mogelijk via Online Vocal Coaching, ook in de toekomst.

Annemieke is bezig met nieuwe  verslagen voor jullie, waarin je precies kan lezen waar aan is gewerkt, hoe en waar we naartoe werken ofwel een PVP. PVP staat voor Personal Voice Plan. Dit is een voorbeeld uit Universal Teaching. Klik op de PVP voor een vergroting. Deze wordt aangepast voor de Zangstudio.  Zangleerlingen ontvangen voor de zomervakantie allemaal een eigen PVP.

 

Online Vocal Coaching:

Alle zangleerlingen van de Zangstudio en nieuwe zangleerlingen krijgen 20 minuten gratis Online Zangles aangeboden bij het inplannen van een Online Vocal Coaching i.v.m. het Covid-19 virus. Ook als je pas in mei of juni wilt starten!

Annemieke haar eigen ontwikkeling inzake Online Vocal Coaching:

Zaterdag 23 mei zing ik mee in een nieuw Jamuluskoor, om te ervaren hoe het is met Jamulus te werken. Dit was vanochtend. Het vraagt om tijd, techniek eigen maken, zingen en instellen van jitterbuffers tegelijkertijd. Annemiek geeft het even tijd, om te kijken hoever je ermee kan komen. 

 

The Jamulus software enables musicians to perform real-time jam sessions over the internet. There is a Jamulus server which collects the audio data from each Jamulus client, mixes the audio data and sends the mix back to each client. Soundcloud is een soortgelijke software.

 

Landelijk platform:

Ook via muziekonderwijs.nl kunnen zanglessen ingepland worden!

 

VOCAAL ENSEMBLE EXICON

Voor Vocaal Ensemble Exicon staan er diverse prachtige concerten in 2020 op het programma, waaronder een feestelijke tournee in Frankrijk komend zomer.

  • In het weekend van 7/8 maart traden we op in Duitsland in Driever en in de prachtige St Lambertikirche in Oldenburg, waar we in de concertserie waren opgenomen. Op 10-3-2020 ontvingen we deze mooie recensie.

Juni, 2020

  • Geen evenementen

meer agenda

 

Nieuwsbrief