WELKOM

Welkom op de website van Zangstudio Annemieke Brouwer en Stichting Zangcultuur Deventer. Op deze website vind je informatie over verleden, heden en toekomstige optredens, audio-en videofragmenten, foto's en de inspiratiebron. Via deze website word je ook op de hoogte gehouden van het aanbod van de Zangstudio en de Stichting Zangcultuur Deventer.

Annemieke Brouwer is gediplomeerd klassiek zangpedagoge en gecertifceerd EVTS Level I & II, Rock/popeffecten EVT, didactiek EVT. Geïnteresseerd? Kijk bij het individuele -of groeps aanbod in het menu en/of lees gerust haar Curriculum Vitae.

Zangstudio Annemieke Brouwer is voor vier jaar (2016-2020) voor de tweede keer gecertificeerd “als gekwalificeerd aanbieder van muziekeducatie” door het kwaliteitsinstituut Kunstkeur. Deze certificeringen zijn in opdracht van het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen. Klik voor meer informatie op het KK-logo.

kunstkeur certificering 2012-2016

Leslocaties Zangstudio

* De Zangstudio geeft zowel overdag als s'avonds zangles aan het Bergschild 17 te Deventer, gehuurd van het NV Bergkwartier (foto 2,3,4).

Tweede leslocatie (foto 1):

  • Op vrijdagmiddag in de even weken en op woensdagmiddag en avond in de oneven weken wordt er zangles gegeven in lokaal  205 bij Kunstcircuit, Keizerstraat 70, 7411 HH Deventer. Een locatie met vleugel en geluidsinstallatie. 

Klik op de foto voor een vergroting.  

Project – Workshop – Extra’s

Zangleerlingen, die ver genoeg zijn, kunnen deelnemen aan een project vaak met een afsluitend concert. Daarnaast is het mogelijk om eens in de twee maanden deel te nemen aan "Zangles met Barokensemble" (foto 2) of "Zingen met een Popband/gitarist" (foto 1) of "Liedklas met pianist" (foto 3).  Staging en leren performen kan door deelname aan speciale workshops i.s.m. ondermeer Ilse van Theater aan de Lijn. In praktijk kan dit worden gebracht bij aanvragen bij de Zangstudio voor een optreden, zoals bij Lintjesregen in 2018. 

Wil je leren zingen in een ensemble? Meld je aan voor ensemble Colla Voce.                                               (Klik op de foto voor een vergroting. Clipje klassiek zang  en popzang lintjesregen 2018) 

 

Jongeren in de Zangstudio

Wat is er leuker dan op te treden? We proberen zoveel mogelijk

die leerlingen die het leuk vinden, te laten optreden. Ze worden hiervoor goed voorbereid in

workshops en projecten. Klik op de foto's om Dominique, Noor en Jennifer om te beluisteren.

 

Sarah McLachlan - In the arms of an angel

Addicted to you (Avvicii)

Jealous (Labrinth)

Stichting Zangcultuur

Sinds eind november 2014 is Stichting Zangcultuur Deventer opgericht. Bij het Notarieel passeerde de akte echter pas op 15-02-2018. Het was een lang gekoesterde wens.

De activiteiten in 2016 zijn geweest, zowel Kidsevent "Vocal Joy", gegeven door Laura, Juliette en Annemieke (foto 1,2) als het project "Happy Days". De activiteit in 2018 is "Zing Nederlands met me in Deventer" (ZNID). Kijk op www.deventerzingt.nl voor meer informatie.

In december vinden de laatste edities van ZNID 2018 plaats. De foto's worden geëxposeerd op de ISK en vanaf december bij de Leeuwenkuil. We hopen deze nog te mogen exposeren in het stadhuis. Momenteel hebben 334 mensen deelgenomen, waarvan 109 nieuwe Nederlanders van buitenlandse afkomst (foto 3,4,5).                                                    Klik op de foto voor een vergroting.

Nieuws & Nieuw

Nieuws & Nieuw in 2018-2019 -  De Zangstudio bestaat 25 jaar in 2019!
De Zangstudio: 

  • Wil je graag Zangles met Piano en/of Zangles met Gitaar, mail info@annemiekebrouwer.nl Annemieke is erg voor zingen en jezelf begeleiden. 
  • Rowena Dokter zingt in de talentklas: TalentXklas
  • Nieuw in cursusjaar 2018-2019: Groepslessen in masterclassvorm op de zaterdagochtend! Info volgt.
  • Voor 2019 zijn we bezig met de voorbereidingen voor een Pelgrimage, waarbij er liederen gezongen worden uit de Moderne Devotie. We hopen in 2018 al kennismakingsdagen te kunnen organiseren, waarbij je de liederen leert zingen, ademsessies gegeven worden, stiltewandelingen gelopen worden. Deze kennismakingsdagen zijn met één overnachting.  Locatie: voormalige Abdij Sion 

Klik op de foto van Rowena Dokter voor haar optreden tijdens de jam van de Popschool tijdens de eerste Muziekmaakdag 3-2-2019. Zij is bandzangeres bij de Popschool en zangleerling bij de Zangstudio.

 

 
Komend half jaar hoopt de Zangstudio hier ook opnames van “Zangles met Barokensemble” te kunnen plaatsen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
EERSTE MUZIEKMAAKDAG 3-2-2019 MET WEL 1000 KINDEREN
 
Enkele zangleerlingen van de Zangstudio traden op in de jamsessie van de Popschool van Kunstcircuit tijdens de eerste Muziekmaakdag in de Schouwburg op 3-2-2019.  

In het eerste clipje is Eavan zijn allereerste openbare optreden te beluisteren na een jaar zangles.  Als je youtube openklikt lees je meer informatie over Eavan zijn ontwikkeling. 

In het tweede clipje en de tweet eronder is Rowena haar optreden te beluisteren. 

Op 3-3-2019 tijdens Deventer Open Podium zijn er vier jongeren te beluisteren van de Zangstudio om 15.30 uur in de foyer, eerste verdieping links in de Deventer Schouwburg. Dit keer worden ze niet door een band, maar door of een pianist of gitarist begeleidt.   

 

 
 
 
 
 
 
 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De belangrijkste inspirator in het 25 jarig bestaan van de Zangstudio is vooral Sopraan Evelyn Tubb geweest. Zij leert je zingen met je ziel, zo bijzonder en elke keer lukt het haar weer. Zij wist binnen 20 minuten een jarenlange blokkade bij mij te doorbreken en binnen drie jaar was ik afgestudeerd. Zij heeft tot voor kort gewerkt bij Schola Cantorum Basiliensis in Basel. Het gaat om de mens als artiest, niet om ego, maar om echtheid. Haar onderwijstechnieken waren uniek. Velen heb ik ervan overgenomen en deze massagebal om ook het gebruik maken van de rugadem aan te leren, heb ik van haar gekregen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van Neil Semer (midden voor foto rechtsonder) leerde ik lezen “The Power of Now” Eckhart Tolle, “The artist way of living”. Deze zomer zal ik, net als in 2013 en 2014 deelnemen aan zijn masterclass in Duitsland. Hij leert ons in het moment te zijn, alles te laten zijn, wat er is. Als je geen energie hebt, pomp het dan niet op, als je verdrietig bent, laat het gevoel zijn, als je blij bent, ook en vandaaruit je adem laten uitstromen en zingen. Zijn leerlingen zingen over de hele wereld in grote operahuizen. Hij is ondermeer de docent van Barbara Hanninghan, niet alleen onze Nederlandse-Canadese topsopraan moderne opera, maar ook wereldwijd. De toewijding die al deze mensen in hun vak stoppen is heel bijzonder in deze drukke tijd met heel veel wat je weghoudt van studeren, van je voorbereiden. “There is so much distraction”.

Uitspraken van beide docenten:”Make believable what you sing”, “Technique gives you self confidence”, “Think of your audience”.

Meer informatie volgt binnenkort over andere grote inspiratoren voor de Zangstudio.