WELKOM

Welkom op de website van Zangstudio Annemieke Brouwer en Stichting Zangcultuur Deventer. Op deze website vind je informatie over verleden, heden en toekomstige optredens, audio-en videofragmenten, foto's en de inspiratiebron. Via deze website word je ook op de hoogte gehouden van het aanbod van de Zangstudio en de Stichting Zangcultuur Deventer.

Annemieke Brouwer is gediplomeerd klassiek zangpedagoge en gecertifceerd EVTS Level I & II, Rock/popeffecten EVT, didactiek EVT. Geïnteresseerd? Kijk bij het individuele -of groeps aanbod in het menu en/of lees gerust haar Curriculum Vitae.

Zangstudio Annemieke Brouwer is voor vier jaar (2016-2020) voor de tweede keer gecertificeerd “als gekwalificeerd aanbieder van muziekeducatie” door het kwaliteitsinstituut Kunstkeur. Deze certificeringen zijn in opdracht van het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen. Klik voor meer informatie op het KK-logo.

kunstkeur certificering 2012-2016

Leslocaties Zangstudio

* De Zangstudio geeft zowel overdag als s'avonds zangles aan het Bergschild 17 te Deventer, gehuurd van het NV Bergkwartier (foto 2,3,4).

Tweede leslocatie (foto 1):

 • Elke  vrijdagmiddag en op woensdagmiddag en avond in de oneven weken wordt er zangles in Deventer gegeven in lokaal  205 bij Kunstcircuit, Keizerstraat 70, 7411 HH Deventer. Een locatie met vleugel en geluidsinstallatie. 

Klik op de foto voor een vergroting.  

Project – Workshop – Extra’s

Zangleerlingen, die ver genoeg zijn, kunnen deelnemen aan een project vaak met een afsluitend concert. Daarnaast is het mogelijk om eens in de twee maanden deel te nemen aan "Zangles met Barokensemble" (foto 2) of "Zingen met een Popband/gitarist" (foto 1) of "Liedklas met pianist" (foto 3).  Staging en leren performen kan door deelname aan speciale workshops i.s.m. ondermeer Ilse van Theater aan de Lijn. In praktijk kan dit worden gebracht bij aanvragen bij de Zangstudio voor een optreden, zoals o.a. bij Lintjesregen in 2018 of op de Muziekmaakdag op 3-2-2019

Wil je leren zingen in een ensemble? Meld je aan voor ensemble Colla Voce.                                               (Klik op de foto voor een vergroting. Clipje klassiek zang  en popzang lintjesregen 2018) Klik op de foto van de pianist om een operazangleerling te kunnen beluisteren tijdens de workshop op 22-3-2019.

 

Jongeren in de Zangstudio

Wat is er leuker dan op te treden? We proberen zoveel mogelijk

die leerlingen die het leuk vinden, te laten optreden. Ze worden hiervoor goed voorbereid in

workshops en projecten ofwel je krijgt "Zangles in Deventer met een optreden".

Klik op de foto's om zangleerlingen Rowena (Talent XL optreden), Dominique & Noor (VT-markt), Jennifer (The Voicekids) en Eavan (muziekexamen Havo) te beluisteren. Rowena zingt hier All I want (Kodaline).

In the arms of an angelSarah (McLachlan)

Addicted to you (Avvicii) 

Jealous (Labrinth)

Stichting Zangcultuur

Sinds eind november 2014 is Stichting Zangcultuur Deventer opgericht. Bij het Notarieel passeerde de akte echter pas op 15-02-2018. Het was een lang gekoesterde wens.

De activiteiten in 2016 zijn geweest, zowel Kidsevent "Vocal Joy", gegeven door Laura, Juliette en Annemieke (foto 1,2) als het project "Happy Days".

De activiteit in 2018 is "Zing Nederlands met me in Deventer" (ZNID) geweest. Kijk op www.deventerzingt.nl voor meer informatie. In totaal hebben 425 mensen deelgenomen, waarvan 175 nieuwe Nederlanders van buitenlandse afkomst (foto 3,4,5).            

Klik op de foto voor een vergroting.

Nieuws & Nieuw

Nieuws & Nieuw in 2018-2019 -  De Zangstudio bestaat 25 jaar in 2019!

 • Wil je graag Zangles in Deventer met Piano en/of Zangles met Gitaar, mail info@annemiekebrouwer.nl 
 • Nieuw in cursusjaar 2018-2019: Groepslessen in masterclassvorm op de vrijdagavond of zaterdagochtend! 2-2-2019 popzang (resultaat 8,5 muziekexamen), 22-3-2019 klassiek zang, 8-6-2019 mini masterclass barokzang. Foto zangleerling Benthe tijdens een popworkshop. Klik voor een vergroting op de foto.
 • Voor 2019 zijn we bezig met de voorbereidingen voor een Pelgrimage, waarbij er liederen gezongen worden uit de Moderne Devotie. We hopen in 2018 al kennismakingsdagen te kunnen organiseren, waarbij je de liederen leert zingen, ademsessies gegeven worden, stiltewandelingen gelopen worden. Deze kennismakingsdagen zijn met één overnachting.  Locatie: voormalige Abdij Sion 

Klik gerust op 25 voor het openingslied bij het 20 jarig Jubileum

Doorgeven wat mijzelf zo na aan het hart ligt, zingen met begeleiding, is iets waar de zangleerlingen in dit 25ste Jubileumjaar volop gelegenheid toe wordt geboden.
 
 

Tijdens het optreden van de Talentklas op 17 maart en 2 juni trad zangleerling Rowena Dokter op in de Deventer Schouwburg. Op 3 februari trad ze op tijdens de eerste Muziekmaakdag samen met de Popschool.

Ook zangleerling Eavan mocht op 3-2 deelnemen in de kleine zaal van de schouwburg.

Een maand later slaagde hij met een 8,5 voor zijn muziekexamen

 

 

Juli, 2019

 • 6

  10:30 - 12:00 Op Kunstcircuit, Keizerstr. 70, 7411 HH DeventerRepetitie Colla Voce

 • 18

  16:00 - 18:00 Op Keizerstraat 70,7411 HH DeventerLiedklas met Rik Helmes

 • 21 - 26

  00:0000:00 Op NederlandFietsvaarvakantie Annemieke

 • 28 - 4

  09:30 - August 4th 21:30 Masterclass Neil Semer

meer agenda 

 

 

 

Tijdens de Demo mini masterclass Barokinterpretatie d.d. 8 juni j.l. traden zangleerlingen Matthea en Gaudi op met het Salve Regina van Pergolesi en het Lament “When I am laid on earth” uit de barokopera Dido and Eaneas van H. Purcell. Zij werden eenmalig begeleid door een speciaal daarvoor samengesteld ensemble. Jan Kleinbussink leerden hen veel over prachtige barokinterpretatie. Komende maanden gaan zij ook Schütz en Monteverdi bestuderen voor de tweede mini masterclass op 30 november a.s.

Het “Salve Regina” is een van de Maria-antifonen, die elk in een andere periode van het jaar worden gezongen. Het Salve Regina wordt gezongen tussen Trinitatis en het feest van Christus Koning van het heelal. Ook bidt men het wel aan het eind van het rozenkransgebed.

De Zangstudio werd uitgenodigd te komen spelen bij de Muziekmiddag van het Deventer Kamer Orkest op 22 juni j.l.. Het werd een middag vol strijkduetten, strijkterzetten,-kwartetten en het amateurbarokensemble met zangleerling Marieke.

Doorgeven wat mijzelf zo na aan het hart ligt, zingen in een ensemble, is waar in dit 25ste Jubileumjaar volop gelegenheid toe wordt geboden.

 

 

Donderdag 18 juli: Mini-Liedklas met pianist Rik Helmes,  

voor verdieping in klassiek zang.

Met op het programma:

 • Schlummert ein (Bach)
 • 1ste Duette Stabat Mater (Pergolesi)
 • Figaro’s aria uit Il Barbier di Sevilla (Rossini)
 • Aria uit Eugene Onegin (Tsjaikovski)
 • En Sourdine (Fauré)
 • Nocturne (Barber)

Kort clipje van Dmitry tijdens de masterclass

 

In 2013 traden we op in de Oudkheidkamer

in Raalte met voor de pauze een recital van

Annemieke en na de pauze een try out voor 

het 20 jarig Jubileum “Parel”.  Het publiek

was aangenaam verrast. We waren opgenomen

in de zomer concertseriereeks.

 

Begin volgend jaar zal het concert of meerdere kleine concerten

voor het 25 jarig Jubileum georganiseerd worden met

diverse aria’s en liederen, die dit jaar  be-

en gestudeerd zijn. Wij zijn ondermeer uitgenodigd

bij het Geert Grote Huis.

 

 

 

 

 

 

Privacybeleid