WELKOM

Welkom op de website van Zangstudio Annemieke Brouwer en Stichting Zangcultuur Deventer. Op deze website vind je informatie over verleden, heden en toekomstige optredens, audio-en videofragmenten, foto's en de inspiratiebron. Via deze website word je ook op de hoogte gehouden van het aanbod van de Zangstudio en de Stichting Zangcultuur Deventer.

Annemieke Brouwer is gediplomeerd klassiek zangpedagoge en gecertifceerd EVTS Level I & II, Rock/popeffecten EVT, didactiek EVT. Geïnteresseerd? Kijk bij het individuele -of groeps aanbod in het menu en/of lees gerust haar Curriculum Vitae 2019

Zangstudio Annemieke Brouwer is gecertificeerd als gekwalificeerd aanbieder van muziekeducatie door het kwaliteitsinstituut Kunstkeur. Deze certificeringen zijn in opdracht van het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen. Klik voor meer informatie op het KK-logo. 

kunstkeur certificering 2012-2016

Leslocaties Zangstudio

* De Zangstudio geeft zowel overdag als s'avonds zangles aan het Bergschild 17 te Deventer, gehuurd van het NV Bergkwartier (foto 2,3,4).

Tweede leslocatie (foto 1):

  • Elke  vrijdagmiddag en op woensdagmiddag en avond in de oneven weken wordt er zangles in Deventer gegeven in lokaal  205 bij Kunstcircuit, Keizerstraat 70, 7411 HH Deventer. Een locatie met vleugel en geluidsinstallatie. 

Klik op de foto voor een vergroting.  

Project – Workshop – Extra’s

Zangleerlingen, die ver genoeg zijn, kunnen deelnemen aan een project vaak met een afsluitend concert. Daarnaast is het mogelijk om eens in de twee maanden deel te nemen aan "Zangles met Barokensemble" (foto 2) of "Zingen met een Popband/gitarist" (foto 1) of "Liedklas met pianist" (foto 3).  Staging en leren performen kan door deelname aan speciale workshops i.s.m. ondermeer Ilse van Theater aan de Lijn. In praktijk kan dit worden gebracht bij aanvragen bij de Zangstudio voor een optreden, zoals o.a. bij Lintjesregen in 2018 of op de Muziekmaakdag op 3-2-2019

(Klik op de foto voor een vergroting. Clipje klassiek zang  en popzang lintjesregen 2018) Klik op de foto van de pianist om een operazangleerling te kunnen beluisteren tijdens de workshop op 22-3-2019.

 

Jongeren in de Zangstudio

Wat is er leuker dan op te treden? We proberen zoveel mogelijk

die leerlingen die het leuk vinden, te laten optreden. Ze worden hiervoor goed voorbereid in

workshops en projecten ofwel je krijgt "Zangles in Deventer met een optreden".

Klik op de foto's om zangleerlingen Rowena (Talent XL optreden), Dominique & Noor (VT-markt), Jennifer (The Voicekids) en Eavan (muziekexamen Havo) te beluisteren. Rowena zingt hier All I want (Kodaline).

In the arms of an angelSarah (McLachlan)

Addicted to you (Avvicii)

Jealous (Labrinth)

Stichting Zangcultuur

Sinds eind november 2014 is Stichting Zangcultuur Deventer opgericht. Bij het Notarieel passeerde de akte echter pas op 15-02-2018. Het was een lang gekoesterde wens.

De activiteiten in 2016 zijn geweest, zowel Kidsevent "Vocal Joy", gegeven door Laura, Juliette en Annemieke (foto 1,2) als het project "Happy Days".

De activiteit in 2018 is "Zing Nederlands met me in Deventer" (ZNID) geweest. Kijk op www.deventerzingt.nl voor meer informatie. In totaal hebben 425 mensen deelgenomen, waarvan 175 nieuwe Nederlanders van buitenlandse afkomst (foto 3,4,5).            

Klik op de foto voor een vergroting.

Nieuws & Nieuw

Nieuws & Nieuw 2022

Allereerst iedereen een muzikaal, liefdevol en gezond 2022 gewenst!

  • Live zangles is mogelijk aan het Bergschild 17.
  • Extra: Online zangles volgen met de software Jamulus
  • Kijk op deze pagina naar alle Online zang mogelijkheden!
  • Wil je alles weten over de stem. Kijk gerust op het stemplatform!

In het verleden mocht ik, Annemieke, met zangleerling Herma deelnemen aan de internationale week voor zangdocenten in alle stijlen, georganiseerd door de Evta. Dit vond plaats in Marlborough in Engeland. We ontvingen hiervoor beurzengeld van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen. Kijk gerust eens op de website van de Evta!

 

 

 

Lieve zangleerlingen,

We mogen weer!

Vanaf maandag 17 januari zijn jullie weer welkom bij Kunstcircuit zowel in de Keizerstraat (als Zwaluwenburg) tijdens onze gebruikelijke openingstijden. Maandag t/m vrijdag van 09.00-22.00 uur en zaterdag van 09.00-13.00 uur. 

Klik op: RIVM 14 -1-2022 nieuwe regels We mogen weer!

Lockdown geeft ook tijd om een opname te maken. Jennifer plaatste het op instagram en Rachel Jenkins plaatste het gelijk op haar account met de woorden Holy, moly. Hoe leuk is dat?

Op zoek naar een leuk cadeau? Bestel nu een Cadeaubon!

Het ideale cadeau, zowel voor live als digitaal!

 

Bruiloften of verjaardagsfeesten:

(Foto Optreden bruiloft 27-9-2021)

Zoeken jullie een zanger/es voor jullie bruiloft of verjaardagsfeest? Via de Zangstudio zijn diverse solisten te boeken!

Akkoorden-app

Speel je zelf gitaar of piano en zoek je de juiste toonsoort, met deze link van ultimate guitar.com, waar ook een app van is, kan je onderaan heel makkelijk alles een halve toon hoger of lager zetten.

Wil je graag een hele band thuis kunnen vormen digitaal online, koop dan de Irealpro-app. Hier kan je toonsoorten & ritme instellen. Je krijgt een hele begeleidingsband met schitterende akkoordenschema’s. Je kan dus en/of zingen en meespelen naar keuze.

 

Ierse muziek:

Als er meer en meer Ierse muziek gezongen gaat worden, kijken we naar live begeleiding uit. Er zijn al twee zangleerlingen, die ook kunnen begeleiden en Annemieke heeft vroeger tinwhistle gespeeld. 

Barok:

In november wordt er weer gestart met live luit, barokcello en zang. Er zijn net twee leerlingen gestart met Dowland liederen, zowel solistisch als in duette.

Online Zangstudio:

Na de herfstvakantie start weer een Vocaal Kwartet online met de software Jamulus. Ook het Basso Continuo Ensemble komt nog een keer online samen om vervolgens te kijken of er in hybride vorm verder samengewerkt kan worden.

Koorzang Annemieke:

Annemieke kreeg op 17- 09 een uitnodiging om een zangfragment in te sturen voor een extra koor bij de Nationale Opera. A.d.h.v. dit fragment wordt er gekeken of zij mag komen auditeren. 

Open lessen vrijdag 24 september 2021 van 19.30 tot 20.30 uur:

https://www.linkedin.com/posts/annemiekebrouwer_open-up-in-het-kader-van-de-maand-van-de-activity-6846871944198017024-uHMR/

Zangleerlingen laten popsongs en klassieke liederen horen, waar ze momenteel aan werken. Toegang: gratis

 

Zomerschool 2021:

Eerste live optreden 19 juni 2021:

 

 

 

Zaterdag 19 juni was weer het eerste live optreden “Ik geef je een roosje m’n Roosje” sinds 4 juli 2020.

Tien zangleerlingen namen deel van 5 t/m 75 jaar jong. Zij verzorgden een wervelend afwisselend optreden voor ongeveer 60 toeschouwers, bewoners met hun begeleiders. Heerlijk was het weer live te mogen optreden! (We zijn uitgenodigd een Kerstprogramma te komen verzorgen).

 

Dit optreden betrof de laatste en tweede pilot voor Stichting Zangcultuur Deventer. De stichting gaat het verder vormgeven.

Try Out Vocal bandsinging!
 
Komend half jaar mogelijk bij de Zangstudio. Van The Girl from Ipanima (Latin Jazz) tot Fix you Goldplay (pop).
Mail voor meer informatie naar info@annemiekebrouwer.nl

 

 

Liedjesgroep

In de liedjesgroep zingen & dansen de kleuters en kinderen. Ze spelen met muziekinstrumentjes, improviseren, komen zelf met ideetjes en heel geleidelijk leren ze ook spelenderwijze iets van muzieknootjes, ritme klappen en solfege. Naast liedjes van Nijntje, de Spin Sebastiaan, Ridder Martijn en ridder Coen, Paco Lawaaipapegaai, Waar is de Poes, De Wielen van de Bus zijn ze ook liedjes uit The Sound of Music aan het repeteren op eigen verzoek van een meisje van vijf. Er is plek voor nieuwe kleuters & kinderen in deze liedjesgroep. De liedgroep repeteert om 16.30 uur eens in de twee weken bij Kunstcircuit in lokaal 205.

 

Ademsessies

Naast zingen is het juist nu van belang om fit te blijven en geïnspireerd. Ademsessies in de leer van Ilse Mittendorf zijn hierbij een zachte fijne wijze om jezelf goed waar te nemen en vanuit je eigen kracht in het leven te staan. Geïnteresseerd in hoe er in een ademsessie gewerkt wordt? In de Deventer Wijzer wordt er uitleg over gegeven.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij Adem in het menubalk staan ook video-opnames, van de grondlegster van de Ervaarbare Adem als een opname waar je zelf bij mee kunt doen, om te ervaren wat het met je doet.

 

Vocaal Ensemble Exicon

De feestelijke tournee in Frankrijk is zowel in 2020 als in 2021 geannuleerd wegens covid-19. In de week voor 14 juli 2021 stonden we opnieuw ingpland om vijf concerten te geven in en rondom Langres.

Bovenstaande foto is genomen na ons eerste concert in Diever (Duitsland) tijdens ons weekendtournee 7/8 maart 2020. Recentelijk is deze toegestuurd als kerstfoto.

    

De CD “A Baltic Hike” is te verkrijgen via de website of via Annemieke Brouwer. Annemieke zingt tweede alt in dit ensemble. Meer informatie is te lezen en muziekfragmenten zijn te beluisteren op: https://www.exicon.org

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s en clipjes:

Mocht er onverhoopt een foto of videoclip op deze website staan van jou en jij die graag verwijderd zien, laat het gerust weten. Er worden geen foto’s tijdens zanglessen of workshops gemaakt of er wordt vooraf gevraagd of er voor promotiemateriaal enkele opnames gemaakt mogen worden.

 

Administratie:

De administratie voor de Zangstudio wordt verzorgd door Bas Aarnink. De tarieven staan vermeld bij individueel aanbod en vervolgens klikken op menukopje zangles.

 

 

 

Nieuwsbrief

 

 

 

Privacybeleid

De Zangstudio Annemieke Brouwer in Deventer gaat op een veilige manier met de persoonsgegevens om en respecteert de privacy van betrokkenen. Zij houdt zich hierbij aan de volgende uitgangspunten:

  • Rechtmatigheid, behoorlijkheid, transparantie
  • Persoonsgegevens worden in overeenstemming met de wet en op behoorlijk en zorgvuldige wijze verwerkt. Meer lezen over ons privacybeleid?

Download hier ons privacybeleid. Voor verdere vragen rondom de verwerking van jouw gegevens kun je altijd bij ons terecht.