WELKOM

Welkom op de website van Zangstudio Annemieke Brouwer en Stichting Zangcultuur Deventer. Op deze website vind je informatie over verleden, heden en toekomstige optredens, audio-en videofragmenten, foto's en de inspiratiebron. Via deze website word je ook op de hoogte gehouden van het aanbod van de Zangstudio en de Stichting Zangcultuur Deventer.

Annemieke Brouwer is gediplomeerd klassiek zangpedagoge en gecertifceerd EVTS Level I & II, Rock/popeffecten EVT, didactiek EVT. Geïnteresseerd? Kijk bij het individuele -of groeps aanbod in het menu en/of lees gerust haar Curriculum Vitae 2019

Zangstudio Annemieke Brouwer is voor vier jaar (2016-2020) voor de tweede keer gecertificeerd “als gekwalificeerd aanbieder van muziekeducatie” door het kwaliteitsinstituut Kunstkeur. Deze certificeringen zijn in opdracht van het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen. Klik voor meer informatie op het KK-logo. 

kunstkeur certificering 2012-2016

Leslocaties Zangstudio

* De Zangstudio geeft zowel overdag als s'avonds zangles aan het Bergschild 17 te Deventer, gehuurd van het NV Bergkwartier (foto 2,3,4).

Tweede leslocatie (foto 1):

 • Elke  vrijdagmiddag en op woensdagmiddag en avond in de oneven weken wordt er zangles in Deventer gegeven in lokaal  205 bij Kunstcircuit, Keizerstraat 70, 7411 HH Deventer. Een locatie met vleugel en geluidsinstallatie. 

Klik op de foto voor een vergroting.  

Project – Workshop – Extra’s

Zangleerlingen, die ver genoeg zijn, kunnen deelnemen aan een project vaak met een afsluitend concert. Daarnaast is het mogelijk om eens in de twee maanden deel te nemen aan "Zangles met Barokensemble" (foto 2) of "Zingen met een Popband/gitarist" (foto 1) of "Liedklas met pianist" (foto 3).  Staging en leren performen kan door deelname aan speciale workshops i.s.m. ondermeer Ilse van Theater aan de Lijn. In praktijk kan dit worden gebracht bij aanvragen bij de Zangstudio voor een optreden, zoals o.a. bij Lintjesregen in 2018 of op de Muziekmaakdag op 3-2-2019

(Klik op de foto voor een vergroting. Clipje klassiek zang  en popzang lintjesregen 2018) Klik op de foto van de pianist om een operazangleerling te kunnen beluisteren tijdens de workshop op 22-3-2019.

 

Jongeren in de Zangstudio

Wat is er leuker dan op te treden? We proberen zoveel mogelijk

die leerlingen die het leuk vinden, te laten optreden. Ze worden hiervoor goed voorbereid in

workshops en projecten ofwel je krijgt "Zangles in Deventer met een optreden".

Klik op de foto's om zangleerlingen Rowena (Talent XL optreden), Dominique & Noor (VT-markt), Jennifer (The Voicekids) en Eavan (muziekexamen Havo) te beluisteren. Rowena zingt hier All I want (Kodaline).

In the arms of an angelSarah (McLachlan)

Addicted to you (Avvicii) 

Jealous (Labrinth)

Stichting Zangcultuur

Sinds eind november 2014 is Stichting Zangcultuur Deventer opgericht. Bij het Notarieel passeerde de akte echter pas op 15-02-2018. Het was een lang gekoesterde wens.

De activiteiten in 2016 zijn geweest, zowel Kidsevent "Vocal Joy", gegeven door Laura, Juliette en Annemieke (foto 1,2) als het project "Happy Days".

De activiteit in 2018 is "Zing Nederlands met me in Deventer" (ZNID) geweest. Kijk op www.deventerzingt.nl voor meer informatie. In totaal hebben 425 mensen deelgenomen, waarvan 175 nieuwe Nederlanders van buitenlandse afkomst (foto 3,4,5).            

Klik op de foto voor een vergroting.

Nieuws & Nieuw

Nieuws & Nieuw in 2019-2020 -  De Zangstudio bestaat 25 jaar in 2019!

 • Wil je graag Zangles in Deventer met Piano en/of Zangles met Gitaar, mail info@annemiekebrouwer.nl 
 • Vanaf oktober worden er weer muziektheorielessen gegeven. Mocht je hierin interesse hebben, laat het weten in jouw zangles. Blok 1 start op vrijdagmiddag 25 oktober.
 • Vanaf oktober 2019 zullen de voorbereidingen voor het Jubileumconcert plaatsvinden, welke zal plaatsvinden op 15 maart om 15.00 uur in 2020.
 • Voor 2020 zijn we bezig met de voorbereidingen voor een Pelgrimage, waarbij er liederen gezongen worden uit de Moderne Devotie. We hopen in 2018 al kennismakingsdagen te kunnen organiseren, waarbij je de liederen leert zingen, ademsessies gegeven worden, stiltewandelingen gelopen worden. Deze kennismakingsdagen zijn met één overnachting.  Locatie: voormalige Abdij Sion 

Klik gerust op 25 voor het openingslied bij het 20 jarig Jubileum

Dinsdag 18-02-2020 een update: 

Net heerlijk gerepeteerd met popzangleerlingen Evan, Jennifer en jazz zangleerling Wies met aan de piano Joep. Van Hollow (Tori Kelly) naar Best Part (Daniel Caesar) naar Cheek to Cheek (Burt Bacharac) & The Autumn Leaves (Nat King Cole) & Sway (Michael Bublé). Niet iedereen bleek echter vakantie te hebben. Vanavond besluiten we of we deze week nog een tijdstip prikken voor de popzang op zondag. 

 

Maandag 17-2-2020 update voor de voorbereidingen voor het Jubileumconcert:

We boffen! Na het prachtige invallen van de barokcelliste, die we via de barokcellist van de mini masterclass aanbevolen kregen, krijgen we nu een violiste via haar, vierde jaars conservatorium, om te komen meespelen tijdens het Jubileumconcert. Wordt vervolgd!

En we hebben een hele mooie trompettist (16 jr) gevonden!

Daarnaast hebben we twee kaartjes gekregen voor de Reisopera. Om de zoveel tijd vallen we in de prijzen en mogen zangleerlingen mee naar een voorpremiere van een operavoorstelling. Dit keer vlak voor het Jubileumconcert op donderdag 12 maart. 

Wil jij graag mee, het is een moderne opera, en ben je zangleerling van de Zangstudio, laat het gerust weten via mail of app Annemieke.

 

Een tipje van de sluier nu al opgelicht:

Voor het Jubileumconcert op 15 maart a.s. studeren alle deelnemende zangleerlingen een driestemmige versie van Sway in, een arrangement van Ton Grondman.

 

De mini masterclasses werpen vrucht af.

Op 14-2-2020 werd er in barokstemming 4.15 Zangles met Barokensemble gegeven. Er waren twee mooie instrumenten geleend. Iedereen was verrast door de warme klank. Zangleerlingen Wouter, Marijke en Gaudi namen deel aan deze zangles.

 

Invalwerkzaamheden naast de Zangstudio

Annemieke heeft drie weken ingevallen bij de Muzelinck in Oss met heel veel plezier en zangles gegeven aan 22 leerlingen, een stemtechniek cursus gegeven, een jeugdkoor en een popkoor geleid. Heel soms valt ze in bij muziekscholen naast het werk voor de Zangstudio. De stemtechniekcursus heeft gemaakt dat ze deze zelf volgend jaar ook op het programma zal zetten en het plan een jeugdkoor op te richten heeft meer vorm gekregen. Het is leerzaam om af en toe in te vallen, je krijgt weer een spiegel voorgehouden en ziet hoe andere lespraktijken in elkaar zitten.

Na de barokupdate een popupdate! Heel erg leuk!

 

Vocaal Ensemble Exicon

Voor Vocaal Ensemble Exicon staan er diverse prachtige concerten in 2020 op het programma, waaronder een concertweekend in Driever in Duitsland en een feestelijke tournee in Frankrijk komend zomer.

De CD “A Baltic Hike” is te verkrijgen via de website of via Annemieke Brouwer. Annemieke zingt tweede alt in dit ensemble. Meer informatie is te lezen en muziekfragmenten zijn te beluisteren op: https://www.exicon.org

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mini masterclass:

Voor de tweede mini-masterclass barokinterpretatie voor muziekleerlingen en studenten uit de vooropleiding conservatorium op 7 december a.s. o.l.v. barokspecialist Jan Kleinbussink en vocalist Annemieke Brouwer is een nieuw ensemble samengesteld bestaande uit

 • Freke van Krimpen, viool I (vooropleiding Artez-Zwolle),
 • Anna viool II, (Talent XL) Zij staan links en rechts op de tweede foto,
 • Marjanne Simoons, altviool,
 • Frans Kouwenhoven, cello. Frans studeert in deeltijd aan het conservatorium in Enschede. Hij staat op de derde foto.
 • Jan Kleinbussink, voormalig hoofd afdeling Oude Muziek aan het conservatorium in Den Haag, op kistorgel (foto 1).

Voor familie en goede vrienden van de deelnemers is het al mogelijk om deze bijzondere mini-masterclass bij te wonen vanaf 10.00 uur bij Kunstcircuit in de Keizerstraat 70,7411 HH in Deventer. Aanmelden is niet noodzakelijk, echter wel fijn voor de organisatie. Dit is mogelijk via de button rechts bovenaan deze website “Vraag een les” aan o.v.v. toehoorder mini masterclass. In de toekomst worden deze mini masterclasses openbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met op het programma: 

 • Salve regina (Pergolesi)
 • When I am Laid (Purcell)
 • Paratum Cor Meum ( Buxtehude)
 • Als hat Got die Welt geliebet (Schütz)

Bovenstaande liederen worden door drie (ver)gevorderde zangleerlingen uitgevoerd. 

 

Cursusjaar 2019-2020

De eerste twee nieuwe zangleerlingen zijn in de week van 1 september alweer gestart.

De volgende elf zijn gestart in de weken erna.
Ben jij die veertiende nieuwe zangleerling?

Individueel of groepslessen, het is allebei mogelijk!

Lijkt het jou leuk om te starten, kijk gerust eens op deze website.
of mail naar info@annemiekebrouwer.nl
Appen of bellen kan ook altijd naar Zangstudio Annemieke Brouwer 0651570289

Klik op VrijeTijdsmarkt 2016 voor hun optreden

 

Dit cursusjaar komt Jennifer Hes ook weer op zangles. Ze mocht destijds in 2014 niet alleen door naar The Battles bij The Voice,

maar ze won ook de talentenjacht “Tune in” van het Burgerweeshuis.

Tip Jennifer & Eavan: Leuk om je zangskills te verbeteren, feedback te krijgen, je kan o.a. meedoen aan audities, je ontmoet heel veel zangers. Door je aan te melden kom je er in en het is gratis, te vergelijken met skype maar nu ook voor zangers. Kijk in de kolom links, als je ingelogd bent:

https://discordapp.com/invite/ErKAZ6S

 

Tijdens het stichtingsproject Happy Days zong Fenja, (8 jr) How sweet to be a cloud, een Winnie the Poohliedje. Aangezien ze nog te jong was voor de sociale media hoor je haar alleen en zie je andere stukjes van het optreden. Dit haar beluisteren is mogelijk door op de foto te klikken.