A.s. zaterdag 4 juli 2020 verzorgt Stichting Zangcultuur Deventer het programma

“IK GEEF JE EEN ROOSJE MN ROOSJE”

Een zevental zangers verzorgt zowel een klassiek als popprogramma’s met daarbij Oud Hollandse liedjes in de buitentuin van verzorgingstehuis Hunderen in Twello voor de (licht demente) bewoners.

Aangezien het RIVM strenge protocollen hanteert voor onze gezondheid, is het een besloten bijeenkomst. Wil je toch dolgraag meekomen, meld je dan vooraf aan bij zangcultuurdeventer@gmail.com of bij info@zangcultuur.nl

Bij binnenkomst wordt iedereen geregistreerd.

 


Eerste Lustrum:

In 2020 heeft Stichting Zangcultuur Deventer haar eerste lustrum.

Afgelopen jaar zijn er twee pilots mini masterclass o.l.v. een barokspecialist door de Zangstudio uitgevoerd om te kijken of dit voor een grotere groep een geschikte vorm is om verdieping in Barokinterpretatie aan te bieden. De musici hebben zich er belangeloos voor in gezet.

 

Momenteel door Covid-19 wordt er gewerkt aan een Baroqueclass online, waarvoor speciaal backingstracks worden gemaakt. We hopen met zelf ingespeelde backingtracks het muzikale niveau meer dan te kunnen waarborgen en dieper te kunnen inspireren. Met twee of drie deelnemers en toehoorders zal de eerste pilot baroqueclass plaatsvinden o.l.v. Sophia Russel en Annemieke Brouwer. Deelnemers kunnen de baroqueclass met deze backingtrack voorbereiden. 

Met de software van Jamulus hopen we Online nog live samen te kunnen zingen en spelen in de nabije toekomst. Ook dit is een pilot.

Claveciniste Sophia Russel

Student deeltijd opleiding cello: Frans Kouwenhoven

Voor het Jubileum willen we kijken of een combinatie van Live en Online te organiseren is om zo barokinterpretatie voor een grotere groep zangers en toehoorders mogelijk te maken. Enerzijds proberen we Online live te spelen in de nabije toekomst met de software Jamulus. Anderzijds door het Unlock Covid-19 proces hopen we Live weer te kunnen gaan spelen/zingen en Online coaches uit te kunnen nodigen, wellicht zelfs spelend c.q. begeleidend.

 

Project van SZD in 2018:

De Expo “Zing Nederlands met me in Deventer” was te  bekijken 1 november t/m 1 maart bij de ISK (foto1), van 1 december t/m 1 februari bij Kunstcircuit (foto 3) van 22 maart t/m 16 mei 2019 in de Publiekshal van het Stadskwartier (2).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de zes grote edities en twee mini edities namen er 425 mensen deel, waarvan 175 mensen met 26 verschillende nationaliteiten. Bij de Kick off in het Burgercafé waren er 35 mensen van buitenlandse afkomst en 45 Nederlanders. Bij de sloteditie gehouden bij het AZC lag het precies omgekeerd. Er waren 55 nieuwe Nederlanders en 30 Nederlanders. 

(Er volgt nog één mini ZNID bij Stichting Vrouwen voor Elkaar, die eigenlijk 18-12-2018 zou plaatsvinden. We verwachten daar ongeveer 20 nieuwe Nederlanders van buitenlandse afkomst en vijf Nederlanders).

 

Engels Arabisch Spaans Tigrynia

Zing Nederlands met me in Deventer 23-12-2018

Wil jij graag op een leuke manier je Nederlands verbeteren? Onder begeleiding van een pianist/gitarist en voorzanger worden een uur lang vier Nederlandstalige kerstliedjes en twee buitenlandse kerstliedjes gezongen tijdens ‘Zing Nederlands met me’. Iedereen die Nederlands wil leren en/of uit volle borst Nederlandse klassiekers wil zingen is welkom. SZD zorgt voor een pianist/gitarist, een voorzanger en liedteksten, die op een beamer geprojecteerd worden.

Een vrolijk muzikaal evenement voor mensen die op een leuke manier hun Nederlands willen verbeteren of mensen die graag in een internationaal gezelschap Nederlandse liedjes willen zingen.

Neem je taalmaatje of buurvrouw/man, die nog niet zo goed Nederlands spreekt, mee om gezellig samen te zingen!

            

 

 

 

 

Deelnemers aan het woord:

Na de tweede editie:

 • Susan Feith: Het was een gezellige middag en leuke mensen ontmoet
 • Hans Gierman: Wij hebben kennis gemaakt op het enerverende  meezingevenement in het Burgerweeshuis. Ik was daar met mijn partner Ivonne ( zie hieronder)en samen met de anderen hebben we heerlijk meegezongen onder jou enthousiaste leiding.
 • Marije Severijn: Ik was gisteren bij Zing Nederlands Met Mij. Ik heb genoten van de sfeer en vooral van de muzikanten. Annemarie legde goed uit hoe een tekst gelezen en gezongen moest worden. Klasse! Ik hoop een volgende keer er weer bij te zijn. Succes met het doorgaan net deze vrolijke leerzame module.

  Na de vierde editie:

  De opmerking van de Syrische Nederlander Hayan Mezher na de vierde editie zullen wij nooit vergeten “You were the best band I ever played in. Really!” tegen Maarten van Veen, Laura van Nijendaal en Juliette Dumore.

  Stichting Zangcultuur Deventer wenst Hayan een heel gelukkig mooi leven toe in Delft, waar hij net een huis heeft toegewezen gekregen.

  Hayan zal altijd in Deventer te bewonderen blijven de eerst komende jaren. Via Stichting Zangcultuur Deventer is hij benaderd voor één van de vier sfeerfilmpjes over Deventer, welke in 2019 in het Stadhuis te bezichtigen zijn. Het is prachtig geworden! Hayan dank je wel voor jouw inzet, vrolijkheid en ongelofelijk energie! Wie weet speel je in de toekomst nog weer eens mee?

Na de vijfde editie:

 • Een reactie van de Syrische Nederlander journalist Hasan Kaddour/ a reaction of the new Syrian Dutchman journalist Hasan Kaddour:Hi Annemieke Ik beantwoord je met alle eerlijkheid Ik heb er erg van genoten op je feest en met de zang die je aanbiedt Op jouw zachte manier om de integratie tussen nieuwkomers en mensen hier eenvoudiger te maken En wat u aanbiedt is erg nuttig, naast het feit dat het leuk is.         

* Lucija Talijancic: Het was heel leuk om daar te zijn en samen te zingen. Ik vond de liedjes ook leuk. Je bent een zeer inspirerende en gastvrije leider :-).

 Als ik een punt van ongemak (voor mij) kan noemen, zou het dit zijn: het muziekvolume was aan het einde te luid (de laatste 3 nummers, denk ik) en ik moest mijn handen voor mijn oren houden. Is dit noodzakelijk? Kan de muziektechnicus worden gevraagd om het volume op een zachter niveau te houden voor het hele evenement? Als dat mogelijk is, zou ik graag weer komen :-). Ik hou van de mensen en de liedjes. (Note SZD: Een stagiaire mocht van de geluidstechnicus voor het eerst het geluid doen).
 
Lucija uit Kroatië had ook een heerlijke hapje klaargemaakt “Ajvar bruschetta” (Kroatische geroosterde paprikasaus met gesneden stokbrood).
 

 

 

 

 

 

 

Na de zesde editie:

Even nog iets leuks: op de zangmiddag in december in het AZC heb ik 2 Afgaanse zussen leren kennen, hun lerares voor Nederlands was er ook en zij vroeg mij of ik ook taalmaatje wilde worden. Ik ben nu bezig om dat te regelen, morgen krijg ik mijn eerste les van de introductiecursus, ik heb er zin in!

 

Een Russische expat schreef dit bericht:

Een gebruikelijke cliché “muziek is de universele taal”. 

Er zijn toch verschillen met muziek in andere landen. Bijvoorbeeld in Rusland, waarvan ik afkomstig ben, daar is soms de muziek echt “groot”, krachtig. In de westerse landen, heb ik het gevoel, zijn de muziekliefhebbers in echte liefde met verfijnde “hoffelijk” muziek. Alles is bijna Mozart (grapje). 

Nou, bij Zing Nederlands met me komen de mensen van hele verschillende culturen samen zingen. Als je collectieve zang leuk vindt, dan ervaar je ook een helder gevoel, lichtheid en positieve stemming. Voor de mensen vol verdriet, soms hopeloos en bang voor de onbekende toekomst, zij kunnen deze donkere energie in het zingen kwijt, geloof ik. Het is de eerste stap naar betere leven. Soms gebeurt deze uiting heel zichtbaar, krachtig: ik zal nooit vergeten de man die met de handen omhoog en de tranen in zijn ogen heeft gezongen bij de kersteditie op het AZC.

Ik ben heel blij mee te doen in “Zing NL met mij”, ik geloof dat het gelukt is wat warmte in de harten van mensen samen te brengen.

Dmitry Kuznetsov

Dag Annemiek,
 
Hoe gaat het  met jou? Ik heb vandaag nog ven je foto’s tevoorschijn gehaald en de leuke muzikale  video waar ik helemaal blij van word.
Heb je er daar nog meer van?  Tulpen uit Amsterdam…🎶
Ik heb ook doorgestuurd naar mijn broer en zijn vrouw die ook bij vluchtelingen betrokken zijn.
Hartelijke groeten, Anna

(Deze laatste mail is van een mevrouw op hogere leeftijd)

 

Dit zijn nog twee clipjes van de Kick off door de filmer Paul van Agten speciaal gemaakt voor Irvina, Fatih en Rami.

Het Syrische kinderliedje is een fotocompilatie van foto’s vanaf de Kick off op 28-01-2018 tot en met de kersteditie op 23-12-2018.

Alle foto’s van editie 1-2-4 en 6 zijn door fotografe Dieneke Borgonjen vastgelegd. Editie 4 en 5 door fotograaf Alwin Wubben.

 

 

 

 

Follow, like & share us

 

facebook-icoon

youtube_icoon

 

 

 

 

      

     

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

     

 

          

 

 

 

 

 

 

 

De fototentoonstelling, momenteel te bezichtigen in de Publiekshal van het Stadskwartier te Deventer, is gesponsord door:

:

 

 

 

 

 

 

Project van SZD in 2017 – heden:

Deventer Ensemble Colla Voce

Het beginners ensemble Colla Voce heeft tijdens het Dickensfestival haar eerste opgetreden bij het Etty Hillesum Centrum gegeven. Het ensemble werd extra ondersteund door Joep Walter, tenor en Paul Beunders, bas en Marianne van Koolwijk alt. Het ensemble bestond bij dit optreden uit:

v.l.n.r.  Annemieke Brouwer, Ana Mari Harzevoort, Nadia Levy, Paul Beunders, Joep Walter, Rita Wiggemans, Heidi Boesjes en Marianne van Koolwijk.

Er kunnen in dit ensemble Colla Voce op elk niveau mooie ervaringen worden opgedaan. Het doel is tweejaarlijks op te treden bij Goede Doelen. Ook nieuwe Nederlanders zijn van harte welkom, deel te komen nemen. Colla Voce houdt geen audities. Je mag gewoon mee komen zingen.

Klik op Deventer Ensemble Colla Voce of mail voor meer informatie naar info@zangcultuur.nl

Klik op de foto’s voor een vergroting.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Away in a manger 1

Away in a manger 2

Coventry Carol

The Holly and the Ivy

In the bleak midwinter

We konden het zingen niet laten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projecten & Activiteiten van de Stichting Zangcultuur Deventer in 2016

Project HAPPY DAYS, een eenmalige activiteit!

         

Activiteit: Vocal Joy

 • Vocal Joy is 5x gegeven aan vluchtelingkinderen en jongeren o.l.v. Juliette Dumore en Laura Stone en Annemieke Brouwer.
 • Vocal Joy werd gegeven bij zowel de ISK als de noodopvang voor vluchtelingen in Deventer.

 

Activiteit: Piano plaatsing door Stichting Piamore & SZD

Pianoplaatsing bij de noodopvang voor de vluchtelingen en ter gebruik bij Kidsevent “Vocal Joy”

Wat was het mooi de pianoleerlingen van Joëlle Doll-Wiegers te horen

 • begeleiden,
 • dansen,
 • meespelen

in de kring bij het zingen met kinderen van vluchtelingen. Alle kinderen, jongeren, Joelle en Annemieke waren geraakt. 

20160707_145001 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Logo witte achtergrond

 

 

 

 

 

Stichting Zang – Zangcultuur Deventer

Contactadres:

Bergschild 17

7411 EL Deventer

info@zangcultuur.nl

0651570289

 

Het bestuur van Stichting Zangcultuur Deventer:

 

Statuten Stichting Zangcultuur Deventer:

 

Uittreksel Kamer van Koophandel:

 

Meerjaren beleidsplan 2015-2017 Stichting Zangcultuur Deventer:

 

De Stichting heeft geen winstoogmerk.

Het bestuur ontvangt geen beloning voor haar bestuurstaken.

 • De Stichting is door de belastingen aangemerkt als BTW vrij, doordat zij niet deelneemt aan het economisch verkeer.     

 

Jaarverslagen:

Deze zijn bewust makkelijk en prettig leesbaar geschreven. Kijk gerust eens in deze verslagen:

Jaarverslag en jaarrekening 2015 Stichting Zangcultuur Deventer

Jaarverslag en jaarrekening 2016 Stichting Zangcultuur Deventer

Jaarverslag en jaarrekening 2017 Stichting Zangcultuur Deventer

Jaarverslag en jaarrekening 2018 Stichting Zangcultuur Deventer

Jaarverslag en jaarrekening 2019 Stichting Zangcultuur Deventer

Comité van Aanbeveling:

Het Comité van Aanbeveling bestaat uit personen die de doelstellingen van Stichting Zangcultuur Deventer onderschrijven en derhalve hun naam aan Zangcultuur Deventer hebben verbonden.

 

Logo witte achtergrond

 

 

 

  

 

         

Wilt u graag Vriend – Bezoeker – Donateur worden van Stichting Zangcultuur Deventer?  Zo gaat het in zijn werk:

 

Vriend worden:

Vriend worden is al mogelijk vanaf 15,00 euro per jaar.

Echter u kunt ook 5,00 euro per maand overmaken. Vraag het rekeningnummer

aan via het menukopje “Wordt vriend van” boven in het menu.

 

Afhankelijk van de hoogte van de donatie krijgt men een andere status:

 • 15,00 euro vriend Roedolf Noerijev
 • 25,00 euro vriend Ellen Fitzgerald
 • 50,00 euro vriend BBKing
 • 75,00 euro vriend Barbara Hepworth
 • 100,00 euro vriend Amadeus Mozart
 • meer dan 100,00 euro vriend Apollo (Griekse god van Kunst & cultuur)

Klik op “Wordt een vriend” bovenaan deze webpagina en laat ons weten voor welke vriendschap u kiest.

 

Bezoeker:

Als u graag open workshops – projecten en concerten wilt bijwonen kunt u zich aanmelden voor de Nieuwsbrief, zodat u als eerste op de hoogte bent van de data. Onderaan de homepage kunt u zich aanmelden voor de Nieuwsbrief .

Het is ook mogelijk om hiervoor een verzoek naar info@zangcultuur.nl te sturen. U wordt in het mailingsbestand opgenomen.

(Ten alle tijden kunt u zich ook weer hiervoor uitschrijven).

 

Donateur:

Wilt u graag voor een groter bedrag donateur worden?

U kunt zich  hiervoor bij de Stichting Zangcultuur Deventer  aanmelden door een mail te sturen naar: info@zangcultuur.nl Het stichtingsbestuur zal zo spoedig mogelijk met u hierover contact opnemen.

 

 

Privacybeleid 

 

     

Volg Stichting Zangcultuur Deventer ook op de sociale media:

 

google_2

facebook-icoon

youtube_icoon

 

 

 

 

        

    

 

 

 

logo_cultuur2